Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bisiklet yolunun kaldırılmasına Isparta halkı ne diyor?

Bisiklet yolunun kaldırılmasına Isparta halkı ne diyor?

ISPARTA 10.07.2018 07:10:00 0
Bisiklet yolunun kaldırılmasına Isparta halkı ne diyor?
Isparta Belediyesi, yaklaşık 6 ay önce şehir merkezinde hizmete aldığı bisiklet yolunu, yaptırdığı anket sonucunda kaldırdı. Bisiklet yolunun kaldırılmasının ardından bu alanlar tekrar otopark amaçlı kullanılmaya başlandı. Gülses Stajyer Muhabiri Hatice Yalın vatandaşa bisiklet yolunun kaldırılmasını sordu.
Isparta Belediyesi, geçtiğimiz Ocak ayında şehir merkezinde bisiklet yolu uygulamasına geçmiş, bu uygulama daha sonra diğer mahallelere de yayılmıştı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen hafta 2 bin kişiyle yaptırdıkları anket sonucunda bisiklet yolunu kaldırdıklarını açıklamıştı. Günaydın ankette yüzde 28’e karşılık yüzde 72 ile vatandaşın bisiklet yolunu istemediğini ifade etmişti. Gülses Stajyer Muhabiri Hatice Yalın sokağa inerek, vatandaşa ‘bisiklet yolunun kaldırılması’nı sordu. Cevaplara bakıldığında halkın bisiklet yolunun kaldırılmasından memnun olduğu görülüyor.
İŞTE VATANDAŞLARIN BİSİKLET YOLUNUN KALDIRILMASIYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ
ALİ ÖZKAN: Çok  iyi oldu  daha önceden  yollar dardı ve yayalar geçemiyordu. Şuanda araçlar park ediyor. Buna da bir çözüm bulmaları  gerekir.
KADİR TOROS:  Bisiklet yolu kaldırılınca yollar genişlemiş oldu. Arabalarında park halinde 5 dakikadan fazla durması uygun değil.
OSMAN YILMAZ: Bisiklet yollarının kaldırılması vatandaş için iyi oldu diyebiliriz ancak park haline dönüştürmek  şuan için uygun değil. Vatandaş otopark  fiyatlarını çok yüksek bulduğu için dışarıdaki boş alanları park amaçlı kullanıyor. Bisiklet yolunun kaldırılmasının bence tek sebebi yolların dar olması.
HÜSEYİN GÖZTEPE: İlk olarak plan proje yapılması lazımdı. Her şey göz önüne alınarak yapılmalıydı. Bence şu an için bisiklet yolu gerekli değildi zaten. Nedenini soracak olursanız bisiklet kullanım kullanımı az herkesin altında arabası var çok sık bisiklet kullanılmıyor. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °