Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Birlik Başkanı Uslu’dan halka uyarı: Balınızın değerini bilin

Birlik Başkanı Uslu’dan halka uyarı: Balınızın değerini bilin

ISPARTA 3.08.2019 05:30:00 0
Birlik Başkanı Uslu’dan halka uyarı: 
Balınızın değerini bilin
Isparta Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Uslu, Isparta’nın bal veren bitki çeşidi bakımından en iyi illerden burusu olduğunu belirterek; “Vatandaşlarımız bal, arı sütü, polen ve propolis ihtiyaçlarını ne olduğu bilinmeyen yerlerden değil, birliğimizden güvenle alıp yiyebilirler” dedi.
 
Isparta Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Uslu, geçtiğimiz gün Antalya’da düzenlenen Arıcılık ve Bal Sempozyumuna katıldıklarını ve orada Isparta Balının kalitesinin ve öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
“ISPARTA, BAL ÜRETİMİNDE ÇOK
ZENGİN BİR BİTKİ FLORASINA SAHİP
Birlik Başkanı Uslu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta şehrimiz gerek bal üretiminde kullanılan bitkiler gerekse bal çeşidi bakımından zengindir başta Lavanta olmak üzere, Kekik, Sedir. Püren, Çörek otu, Akasya, Çam balı zenginidir. Kısacası, Isparta, arıcılık anlamında özel bir coğrafyaya ve zengin çiçek florasına sahiptir.
“BİRLİK OLARAK DEVLET İLE ÜRETİCİLERİMİZ
ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ”
Isparta’mızda arıcılığı geliştirmek için başta arı üreticileri olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yoğun çalışma içerisindeyiz. Bir anlamda bal üreticilerimizle devlet arasında köprü vazifesi görüyoruz.
“BAL İHTİYACINIZI
GÜVENİLİR YERDEN ALIN”
Bilindiği gibi, son yıllarda gerçek bal bulmak oldukça zorlaştı. İşte bu noktada ben vatandaşlarımıza buradan önemli uyarıda bulunmak istiyorum. Her gördükleri yerden ve her buldukları balı almasınlar, yemesinler. Bu konuda birliğimiz ve birliğimize bağlı üyelerimizden bu ihtiyaçlarını temin etsinler. Isparta Arıcılar Birliği olarak bal alacak firma ve vatandaşlarımız için gerek kilogram gerekse teneke bazında satışlarımız yapılmaktadır. Arı sütü, Polen, Propolis satışlarımızda mevcuttur. Şirketler ve vatandaşlarımız bizden güvenle alıp yiyebilirler. Isparta balı Ispartalıların ağzını tatlandıracaktır. Başka illerden bal aramaya gerek yok” dedi.
 
  
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °