Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bir Yıldır Çalışanlara Ödeniyordu; O Ödenek Son KEZ Ödenecek!

Bir Yıldır Çalışanlara Ödeniyordu; O Ödenek Son KEZ Ödenecek!

ISPARTA 1.04.2021 15:09:00 0
Bir Yıldır Çalışanlara Ödeniyordu; 
O Ödenek
Son KEZ 
Ödenecek!
Koronavirüs pandemisi nedeniyle esnaflara yanında çalıştırdıkları personele destek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ 31 Mart 2021 tarihi itibariyle sona erdi. Çalışanlar 5 Nisan 2021 2021 Pazartesi günü son defa Kısa Çalışma Ödeneği alacaklar.
 
Kısa Çalışma Ödeneği'nin yatacağı tarih için beklenen açıklama geldi. Pandemi döneminde verilen Kısa Çalışma Ödeneği nisan ayı ödemeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk duyuru yaptı. Selçuk ödeme tarihini bildirdi. Nisan ayına kısa bir süre kala Kısa Çalışma Ödeneğinin yatacağı tarihe çevrilmişti.
O ÖDENEK SON KEZ
HESAPLARA YATACAK
Pandemi döneminde başlatılan ve 1 yıldır devam eden Kısa Çalışma Ödeneği son kez yatacak. Gözler şimdi Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? sorusunun yanıtında. İşte, mart ayı Kısa Çalışma Ödeneğinin hesaplara yatacağı tarih.
 
Nisan ayında son kez yatacak Kısa Çalışma Ödeneği yeni ayın ilk haftasında hesaplarda olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin 5 Nisan’da hesaplara yatırılacağını duyurdu.
 
Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini 5 Nisan 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız” açıklamasını yaptı.
 
Kısa çalışma ödeneğinde süre bugün doluyor. Covid-19 pandemisi dolayısıyla uygulanmaya başlanan kısa çalışma uygulaması bir yılını doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli açıklamalarında kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart’ta sona ereceğini belirtti. En son verilere göre şubat ayında 1.3 milyon çalışan kısa çalışma ödeneğinden yararlandı.
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?
30.04.2011 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik, ödeneğin yasal dayanağıdır. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu baz alınarak hazırlanan yönetmeliğe göre, sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işverenin, ekonomik kriz ile zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerini geçici olarak önemli ölçüde azaltması, işyerinde faaliyeti tamamen veya kısmen geçici olarak durdurması hallerinde, işçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi söz konusudur.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °