Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bir Tepki de CHP İl Eski Başkanı Vedat Şenol’dan; Dereboğazı Yolunun Yapımı Bizim Sayemizde Başladı

Bir Tepki de CHP İl Eski Başkanı Vedat Şenol’dan; Dereboğazı Yolunun Yapımı Bizim Sayemizde Başladı

ISPARTA 19.05.2022 12:40:00 0
Bir Tepki de CHP İl Eski Başkanı Vedat Şenol’dan; 
Dereboğazı 
Yolunun Yapımı
Bizim Sayemizde 
Başladı
CHP Isparta eski İl Başkanı Vedat Şenol, Yalım Halıcı önderliğinde partilerinin önceki gün Dereboğazı yolu ile ilgili olarak yaptıkları tepki açıklamasına destek vererek; “Isparta – Antalya Dereboğazı yolunun yapımına bizim CHP olarak 2012 yılında yaptığımız ‘Kazma – Kürek Eylemi’ ile başlamak zorunda kalmışlardır. Ama halen daha bitirememişlerdir. Bunu AKP’liler çok iyi bilir” dedi.
 
1976 yılında açılan Isparta – Antalya Dereboğazı Yolu, aradan geçen 46 yıldır bir türlü tam olarak açılamadı. Isparta’nın yıllara sirayet eden bir hayali olan Dereboğazı yolu konusunda, son 20 yıldır iktidarda bulunan AKP iktidarı döneminde tamamlanamamasına CHP Isparta İl Örgütünden sert tepki geldi. Bu konuda önceki gün saat 10.30’da CHP İl Başkanı Yalım Halıcı ve beraberindeki partililerle Kazak-1 Tüneline giderek basın açıklaması yaparak yolun bir türlü tamamlanamamasını eleştirdiler.
ŞENOL; “KAZMA – KÜREK
EYLEMİMİZ BÜYÜK SES GETİRDİ”
AKP iktidarının Dereboğazı Yolu’nu tamamen sürüncemede bıraktığını ifade eden CHP eski İl Başkanı Vedat Şenol, yolun az da olsa yapılarak bugünkü durumuna bile gelmesinde CHP olarak kendilerinin büyük katkısının olduğunu söyledi. Şenol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Benim İl Başkanlığım dönemimde yani 2012 yılında Dereboğazı yolunun yapılması ve bitirilmesi için tüm il örgütünün ve çok sayıda STK’nın da katılımıyla yolda ‘Kazma – Kürek Eylemi’ yaptık. Tüm partililerimizle bilikte ellerimize kazma ve kürek alarak Dereboğazı yoluna gittik. O eylemimiz o dönem gerçekten büyük ve etkili bir eylem oldu.
“YOLU HİÇ YAPMIYORLARDI, BİZİM EYLEMİMİZLE KIYISINDAN KÖŞESİNDEN DE OLSA BAŞLAMAK ZORUNDA KALDILAR”
Bilindiği gibi, AKP 2002’de iktidar oldu. Biz eylemi yaptığımızda yani 2012 yılında 10 yıldır görevdeydiler. Ancak, o yıla kadar yolda hiçbir çalışma olmamıştı ve bir çivi bile çakılmamıştı. Bizim yaptığımız bu Kazma – Kürek eyleminin ardından biraz da olsa harekete geçmek zorunda kaldılar ve bu yolla ilgili çalışmalar karınca hızında da olsa başladı. Yine aradan 10 yıl geçti fakat yol biraz önce de söylediğim gibi çok ağır ilerlediği için halen daha bitirilemedi.
“ISPARTA’YA NE KADAR DUBLE
YOL YAPILDI SEN ONDAN BAHSET”
Geçtiğimiz aylarda AKP’nin İl Başkanı Osman Zabun, televizyona çıkarak Dereboğazı yolunun kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Ancak, görüntü hiç de öyle olmadığını ve yolun yapımının daha uzun yıllar devam edeceğini ortaya koyuyor. İl Başkanı, Dereboğazı yolu hakkındaki açıklamalarını kısa geçiştirerek ülkenin diğer illerinde yapılan duble yollardan uzun uzun bahsediyor ve bir anlamda Isparta halkının aklıyla dalga geçiyor.
“HALICI BAŞKANIMA
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ben, buradan İl Başkanımız sayın Yalım Halıcıya teşekkür ediyorum. Bizim 10 yıl önce Kazma – Kürekle gündeme getirdiğimiz yolu Kazak – 1 Tünelleri önünde yaptığı basın açıklaması ile bir kez daha yerinde dile getirdi. Bir anlamda bizim 2012 yılında başlattığımız Dereboğazı yolu tepki sürecini devam ettirdi. CHP olarak, Dereboğazı yolunun peşini bırakmayacağız. Bu yol tamamlanıncaya kadar AKP iktidarını eleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °