Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesinde ödüller sahiplerini buldu

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesinde ödüller sahiplerini buldu

ISPARTA 30.05.2019 15:12:00 0
‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ 
Projesinde ödüller 
sahiplerini buldu
HABER: Yunus ÖZLER
Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği proje kapsamında düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştular.
 
Genç Memur - Sen’in hayata geçirdiği ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinin ödül töreni dün akşam Memur – Sen, Genç Memur – Sen ve Eğitim Bir – Sen’in organizatörlüğünde Iyaş Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Saat 19.00’da başlayan törene; Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Genç Memur – Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay ve Memur – Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları, Daire Müdürleri ve sendika üyeleri katıldı.
ÖDELLER SAHİPLERİNİ BULDU
İftar öncesi başlayan programda ilk olarak Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği proje kapsamında düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere şilt ve plaketleri verildi.
BAŞDEĞİRMEN; “PROJENİN BAŞARIYLA UYGULANMASINI SAĞLAYAN HERKESİ TEBRİK EDERİM”
Programa katılan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bazı öğrencilere ödüllerini takdim ettikten sonra başka programlarının da olduğunu ve zamanının son derece kısıtlı olduğunu belirterek, kısa bir konuşma yaparak programdan ayrıldı. Başdeğirmen konuşmasında, projenin başarıyla uygulanmasından dolayı emeği geçen herkesi tebrik ederek, dereceye giren öğrencileri de kutladığını vurguladı.
KUTLU; PROJESİ KAPSAMINDA 140 ÖĞRENCİ
İLE BU HEYECANLI BİR YOLCULUĞA BAŞLADIK”
Programda daha sonra konuşmalara geçildi. Bu doğrultuda, programın açılış konuşmasını Genç Memur – Sen Isparta Temsilcisi Sara Kutlu yaptı. Kutlu konuşmasında; “Isparta Genç Memur - Sen yönetimi olarak 4 ay önce “Bir Bilenle Bilge Nesil” Projesi kapsamında Merkezde 12 okul, 100 öğrenci ve 12 danışman öğretmenimiz İlçelerde 40 öğrenci ile heyecanlı bir yolculuğa başladık. Hedefimiz, geleceğin mimarı olacak gençlerdi. Onlara kitap okumayı sevdirmek ve okuduklarının kritiği yaptırmaktı. Bu amaçla üç kıymetli kitap belirledik.
“ÖĞRENCİLEİMİZDEN MÜKEMMEL
GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”
Her ay sonunda bir moderatör, danışman öğretmenler ve öğrencilerimizin katılımı ile okunan kitapların kritiğini yaptık. Daha ilk çalışmamızda, öğrencilerimizden kitap kritiği ile ilgili yorumları dinlediğimizde ne kadar doğru bir çalışma gerçekleştirdiğimizi daha iyi anladık Eğer bu gençlere fırsat verilirse, “Asım’ın nesli diyorduk ya; nesilmiş gerçek..” dizelerinin günümüzde de hayata bir izdüşümü olabileceğini gördük ve heyecanımız kat  kat artı. İlerleyen kısımlarında gençlerle iç içe olmak, hiçbir ödül beklemeden onların kitap okuma alışkanlığı kazandığını görmek ve en önemlisi okudukları kitapların kritiği noktasında öğrencilerimizden mükemmel geri dönüşümler almak projemizin uygulamaya aşamasındaki en kıymetli kısımlarıydı.
“PROJEYİ UYGULAMAMIZDA BİZE DESTEK
OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Bir Bilenle Bile Nesil” projesi kapsamında Memur-sen Konfederasyonunun tüm birimleri üzerine düşeni yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Bu konuda; başta Isparta Memur-sen İl başkanı Erdal Demiralay’a, Isparta Eğitim Bir-Sen yönetim kuruluna şahsım yönetimim adına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Genç Memur-sen olarak Isparta’da hedefinde gençler olan önemli projelerin uygulayıcısı ve takipçisi olma gayreti içerisindeyiz. Samimi olarak attığımız her adımda olumlu sonuçlar aldığımızı görmek gayret ve şevkimizi artırmaktadır. Genç Memur-sen olarak, köklerini bilen ve geleceğe hazır olan gençlerinin yetiştirilmesinde bu ve buna benzer projelere çok ihtiyaç olduğunu biliyor, projelerin Isparta’da daha yaygın hale getirmeyi planlıyor ve amaçlıyoruz. Bu projede yer alan ve katkısı olan herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.
“YENİ TÜRKİYE’NİN MİMARI
GENÇLERİMİZ OLACAKTIR”
Ve siz gençler; baş tacımızsınız, geleceğimizsiniz. Nesillere örnek olacak Yeni Türkiye’nin mimarı siz olacaksınız. Biliyoruz, böyle güzel çalışmaların en iyi ödülü, öğrendiklerimizin yaşantılarımızda şekil bulmuş halidir. Sevgili gençler; daha öncede belirtiğimiz gibi bu güzel projeyi hep birlikte bir Çanakkale gezisi ile taçlandıracağız. Amacımız; geçmişi, gelecek ile buluşturmak olacak.  “Gayret bizden Tevfik Allah’tan”  Selam, dua ve muhabbetle hepinize katılımlarınız ve desteklerinizden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.  
DEMİRALAY; “KATILIMLARINIZDAN
DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Programda daha sonra kürsüye gelen Memur  - Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay, söz konusu projeyi Genç Memur – Sen İl Temsilcisi Sara Kutlu hanımın çok güzel açıkladığını ve onun açıklamalarının altına imzasını attığını belirterek; “Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
BEYHAN; “BİLGİ SİZİ
SÜREKLİ AYAKTA TUTAR”
Demiralay’dan sonra kürsüye gelen Genç Memur – Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da konuşmasında, söz konusu projenin önemine dikkat çekerek “Bilgi duruştur; sizi bütün olup bitenlere karşı sımsıkı ayakta tutar. Bilmek ve bildiğini paylaşmak, toplumları ve insanlığı dönüştürmektir. Bildiğiniz zaman tarihe bile yön verebilirsiniz. Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi, çağ açıp çağ kapatan liderlerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bakın bugün 29 Mayıs. Ne tesadüftür ki, bu programı İstanbul’un fethinin 566’ıncı yıldönümünde yapıyoruz. Projeye dahil olan siz gençler, bizim için umutsunuz. Kendi medeniyet tarihimizden hareketle kurulacak yeni medeniyetimiz hamlemizin fatihlerisiniz. Eğer, siz hem şahsi hayatınızda hem de medeniyet çabamızda başarılı olmak istiyorsanız, bıkmadan usanmadan bilmek uğraşı verin” şeklinde konuştu.
“MANEVİ VE MADDİ İLİMLERLE
BİR ADIM ÖNDE OLUN”
Gençlerin Türkiye’nin umudu olduğunu dile getiren Beyhan; “Hem manevi ilimlerde hem de maddi ilimlerde bir adım önde olun. Türkiye’mizin medeniyet davası için öncü olacak nesiller sizin içinizden çıkacak; inanın. Ümmetin toparlanışı için, mazlum insanlığa el uzatmak için bir ayağınızı bu coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla dünyaya dolaşın. Eğer bunu becerebilirsek, bugün zor görünen şeyin yarın çok kolay olacağını da görürsünüz. Şimdiye kadar, bilinçli ve öncü faaliyetleriyle bizi gururlandıran Memur-Sen’imizin yeni projesinin başarıya ulaşmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle; projede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
“GENÇ MEMUR – SEN
ASLINDA BİR OKULDUR”
Beyhan, konuşmasının devamında; “Genç Memur-Sen gençleri geleceğe hazırlayan bir okuldur. Genç Memur-Sen bir okuldur. Bu okulun çok özel öğrencileri öğretmenleri vardır. Bu mektep bizleri kendi ruhumuza kavuşturan, her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu hatırlatan, temiz yürekler yetiştiren, her ferdimizi milletimizin tarihi ile buluşturan, vicdanlarımıza her an Allah’ın huzura çıkacağımızı aşılayan bir mekteptir. Bu projenin gençlere çok büyük katkıları olacağına canı gönülden inanıyorum. Gençlerimize rol model olacak, örnek olacak değerler kazandıracak fikir dünyasını zenginleştirecek irade ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, kalemini ve kelamını güçlendirecek muallim ve talebe bağını güçlendirecek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdik. Bu proje insanlık için hayırlı bir projedir. Bu projede hakkını vererek yer alan kardeşlerimiz göreceklerdir ki büyük bir birikime sahip olmuşlardır. Yeni bir dünya hayal ediyorsak ancak bilge bir nesille gerçekleştirebiliriz. Bilgi güçtür. Medeniyet tarihimizi düşündüğümüzde yaşadığımız dönem dönüm noktası niteliğindedir. 20 yüzyılda yaşanan tecrübelerden sonra 21. Yüzyılın bir eşik olduğuna ve Bu eşiğin bilgiyle atlatılacağına inanıyoruz. Tarih bize göstermiştir ki zaferler kaba kuvvetle değil bilgi ile kazanılmıştır” diye konuştu.
BEYHAN’DAN
ÖĞRENCİLERE TEBRİK
Konuşmasının sonunda; projeye dahil olan öğretmen öğrenci ve öğrencilerine destek olan ailelerine teşekkür eden Beyhan, dereceye giren öğrencileri de tebrik etti.
SEVİN; “GENÇ MEMUR – SEN’İ KUTLUYORUM”
Programda son konuşmayı ise, Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin yaptı. Sevin de konuşmasında, bu anlamlı projesinden dolayı Genç Memur-Sen’e teşekkür etti. Yaşadığımız çağın bir bilgi çağı olduğunu ifade eden Sevin, bilgisi esas olan her eylemin her projenin önemli olduğunu söyledi. Sevin, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek projenin büyüyerek devam etmesini temenni ettiğini söyledi.  
TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİLDİ
Söz konusu program, iftarın açılmasının ardından sahnede toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.




Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °