Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BİLSEM iki koldan Avrupa yolcusu

BİLSEM iki koldan Avrupa yolcusu

ISPARTA 19.10.2017 09:01:00 0
BİLSEM iki koldan Avrupa yolcusu
Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi bugün iki koldan Avrupa’ya gidiyor. Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi (UNOOSA) ile Madrid'de bulunan Barış ve İşbirliği Vakfının düzenlemiş olduğu yarışmasına katılarak ödül almaya hak kazanan 4 BİLSEM öğrencisi Viyana’ya, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlan Merkezi Başkanlığında yürütülmekte olan "Bridging Differences Through Music" isimli Erasmus projesi çerçevesinde ise BİLSEM heyeti İtalya’ya gidecek.
Üstün yetenekli öğrencilerin ek eğitim aldığı Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Uluslar arası Erasmus projelerinde de aktif rol alan Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi bugün iki koldan Avrupa’ya gidecek.
MART AYINDA ISPARTA’DA KONSER VERECEKLER
Avrupa’ya gidecek olan BİLSEM heyetinden bir grup İtalya’ya gidiyor. Geçen yıl başlayan "Bridging Differences Through Music" isimli Erasmus projesinin Türkiye ortağı olan BİLSEM ekibi proje kapsamında 19-25 Ekim tarihleri arasında İtalya’da yapılacak toplantıya katılacak. Mart ayında ise projenin diğer ortakları Romanya, İspanya, Polonya ve İtalya’dan öğrenciler Isparta’ya gelerek konser verecek. Isparta’dan Erasmus projesinde BİLSEM müzik öğrencilerinin yanında 10 kadar engelli öğrencide görev alıyor.   
BİLSEM ÖĞRENCİLERİ VİYANA’DA ÖDÜL ALACAK
BİLSEM’den bir diğer heyet ise Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi (UNOOSA) ile Madrid'de bulunan Barış ve İşbirliği Vakfının düzenlemiş olduğu yarışmanın ödül törenine katılmak üzere Viyana'ya gidiyor. Her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan, Dünya Uzay Haftasının 2017 etkinlikleri çerçevesinde uzayla ilgili poster, kısa metin, duvar resmi, serbest sanatsal çalışma, video ve fotoğraf yoluyla öğrencilerin evrensel sorunlar hakkında farkındalığını artırmak, uzayın güncel sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla Yıldızlara Bakmak: Dünyanın Geleceği Sanat Yarışmasında ödül alacak olan 4 BİLSEM öğrencisi Viyana’da ki ödül törenine katılacak. 
19-20-21 Ekim 2017 tarihlerinde, öğretmen Aysu Keleşoğlu’nun öncülüğünde, Merkez öğrencileri Muhammet Berkay Alaca, Ayşen Kocabaş, Hanife Yüksel Çakmak ve Alptekin Kaya ödüllerini alacaklar.
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °