Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bilgiç kardeşim söyledi, hemen talimat verdim

Bilgiç kardeşim söyledi, hemen talimat verdim

ISPARTA 27.02.2019 12:19:00 0
Bilgiç kardeşim söyledi, hemen talimat verdim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TV programında TBMM Başkanvekili seçilen Süreyya Sadi Bilgiç’ten övgüyle bahsetti. Bilgiç’in yeni görevinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilgiç’ten ‘kardeşim’ diye bahsetti.  Isparta elmasının tanzim satış noktalarında değerlendirmesi için Bilgiç’in kendisine durumu aktardığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için talimatı hemen verdiğini elmaların depolardan çekilmeye başlandığını duyurdu 
BİZDE TASFİYE OLMAZ
BAYRAK YARIŞI OLUR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV-Star TV ortak canlı yayınında 'Cumhurbaşkanı ile Özel' programında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Şentop’un yerine AK Parti Isparta Milletvekili Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in getirilerek meclis başkan vekili olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Siyasetinde bizim partimiz kadar iç hareketliliği olan başka bir parti yoktur. Bizde tasfiye olmaz bizde bayrak yarışı olur” dedi
SÜREYYA KARDEŞİM ELMAYLA İLGİLİ
DURUMU AKTARDI HEMEN TALİMAT VERDİM
Programda, Bilgiç’ten ‘Kardeşim’ diye bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçenlerde Isparta’da mitingimizi yaptık.  O arada şimdiki Meclis Başkan Vekilimiz o zaman Plan Bütçe Komisyon Başkanımızdı Süreyya Sadi Bilgiç kardeşimiz yanıma geldi. Bana dedi ki şuanda depolarda 400 bin ton elma var bende hemen bunu çözelim dedim hemen Hazine ve Maliye Bakanım Berat Beyi aradım.  Elmaları çekmeye başladılar ve kendilerinin de beklemediği bir fiyatla alım başladı” diye konuştu.
NTV-Star TV ortak canlı yayınında 'Cumhurbaşkanı ile Özel' programında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trenlere biniyorlar. Bize ihanet edenler gittikleri yere de ihanet edebilirler” sözü hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde bir dönem birlikte çalıştığı bazı isimlerin yeni bir parti hazırlığında olduğu söylentilerine ilişkin soruya  “Benim bu düşüncem geneldir. Siz bir yola çıkıyorsunuz, beraber çıktığınız insanlar beraber gelecek diye bir şey yok ama biz özellikle AK Parti olarak duruma bir dava olarak bakıyoruz. Bir dava adamıysan davana ihanetin olmaması lazım. Görev verilir yaparsın ama artık senden alıp bunu bir başkasına verelim dendiği anda eyvallah dersin. Sana da başka görev verilir. Sürekli olarak şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğu gibi bir yere çakılı kalmak olamaz. Liderinde görevi adeta bir satranç oynar gibi değerlendirmesi lazım. Nitekim biz bugüne kadar birçok adım attık böyle. Ayrılanlar oldu. Bu ayrılanlar tabi ondan sonra bir daha onlarla beraber yol yürümek mümkün değil. Ama biz bunları kovmadık gidin demedik.  Bizim tekbir gayemiz tekbir amacımız var millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz bizim derdimiz millete hizmet bu uğurda bütün dava arkadaşlarımızla biz şuanda yola devam ediyoruz, devam etmek isteyenler yine bizimle beraberler zaten bir yerden alıp başka bir yere verebiliriz.
PLAN BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANIMIZ
MECLİS BAŞKAN VEKİLİ OLDU
Bakın Meclis başkanlığına meclis başkan yardımcısı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop seçildi,  Şentop’un yerine AK Parti Isparta Milletvekili Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç geçti Meclis Başkan Vekili oldu. Plan Bütçeye de Lütfi Elvan Beyi getirdik. Lütfi Bey daha önce aynı görevi yapmıştı benim genel başkan yardımcımdı. Ekonomi işlerinden sorumlu. Onu şimdi Plan Bütçe’ye aldık onun yerine de bir başka arkadaşımı getireceğim. Gelecek olan arkadaşımızda bakanlık yapmış tecrübeli bir isim. Biz sıradan bir parti değiliz güçlü bir partiyiz. Türkiye Siyasetinde bizim partimiz kadar iç hareketliliği olan başka bir parti yoktur. Bizde tasfiye olmaz bizde bayrak yarışı olur. Biz bu güne kadar kimseyi tasfiye etmedik.  Onun için parti kuracaklarmış şunu yapacaklarmış bunu yapacaklarmış, daha önce parti kuranlar oldu zaten ama akıbetleri belli. Başka partilerde bu adımlar atıldı onlarında akıbetleri belli dürüstlük, samimiyet, sadakat çok önemli” dedi.  
BİLGİÇ KARDEŞİM SÖYLEDİ
HEMEN TALİMATI VERDİM
Tanzim satışlarıyla ilgili Isparta elması örneğini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kardeşim’ diye hitap ettiği  Süreyya Sadi Bilgiç’in Isparta’nın depolarında bekleyen elma konusunu kendisine aktardığını çözüm için de hemen talimat verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu;
  “Tanzim satışlarıyla ilgili olarak benim bir tezim var devletin işi bellidir, devlet ticarette şurada burada yer alır diye bir şey yok. Ancak ortaya simsarlar çıktığı zaman bu simsarları tasfiye görevi kimindir tabiî ki devletindir. Bizim bu attığımız adım da aslında başlık nedir biliyor musunuz ana başlık sosyal devlet sorumluluğunu biz şuanda yerine getiriyoruz. Yapılan iş bu darbecilere biz bir defa boyun eğmemiş bir milletiz domates, biber, bakliyat bütün bunlar üzerinden bize kalkıp da bize operasyon çekmeye kalkanlara karşı bizim de tedbirlerimizi almamız lazım. Bunu daha önce ette yaptılar. Kıyma alt gelir gruplarının evinde az da olsa görmesi gereken bir et ürünüdür.  Öyle şeyler oldu ki bir ara 35-38 liraya kadar kilosu çıktı o zaman arkadaşlarıma şunu söyledim bizim süratle ithale girmemiz lazım dedim ve ithale girdik ve fiyatlar 28 liraya kadar düştü. Hatta kuşbaşı 30 lira falandı biz burada bu müdahaleleri yapmazsak benim vatandaşımın bu noktadaki sıkıntısına nasıl gidereceğiz? Şimdi aynı şey hububatta bakliyatta hala fiyatlar inmedi şimdi burada bir market zincirleri veya zinciri denilen olay var. Bir de pazar var şimdi pazar fiyatlarıyla marketler arasında  zaman zaman çok ciddi bir fark meydana geliyor. Hemen kabine toplantısını yaptık ve o toplantının bir maddesi buydu. Arkadaşlar bu noktada çok fazla bekleyemeyiz çünkü anormal bir şekilde fiyatlara müdahale var sebze meyve fiyatları üzerinden bir ekonomik suikastla karşı karşıya kaldık, öyleyse buna müdahale edeceğiz. Hemen süratle biz çadırları kuralım buralardan faiş fiyat uygulamasını durduralım. Biz adımı attık 1-2 gün içerisinde kendisini gösterdi. Fiyatlar yüzde 50 düştü ama bu yeterli değil satılan ürünlere kalem olarak baktığınız zaman 250-300 çeşit marketlerde ürün var. Bunların kazancı sadece bunlar değil ki ama ne diyor bu zincir marketler diyorlar ki siz bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz. Serbest piyasayla oynuyorsunuz. Bizi aldatmayın serbest piyasanın ne olduğunu biz biliriz. Benim şahsen alanım ekonomi serbest piyasa dediğiniz olay otomotiv sektöründe, beyaz eşyada buralarda olur. Biz oralara girmiyoruz ki biz günlük ihtiyacını vatandaşın provoke eden, sabote eden onlara adeta darbe yapanlara karşı bu adımı attık.
DEPODAN ISPARTA ELMASI  ÇEKİLMEYE BAŞLANDI
Geçenlerde Isparta’da mitingimizi yaptık.  O arada şimdiki Meclis Başkan Vekilimiz o zaman Plan Bütçe Komisyon Başkanımızdı. Süreyya Sadi Bilgiç kardeşimiz yanıma geldi. Bana dedi ki ‘Şuanda depolarda 400 bin ton elma var’  Ben de hemen bunu çözelim dedim.  Hemen Hazine ve Maliye Bakanım Berat Bey’i aradım.  Isparta’da böyle bir durum var.  Bu konuya hemen el at dedim ve hemen müdahaleyi yaptılar. Onların da beklemediği bir fiyatla Isparta’nın golden ve starking elmaları çok meşhurdur. Biz oradaki elmaları peyderpey çekelim dedik ve elmaları çekmeye başladılar ve kendilerinin de beklemediği bir fiyatla almaya başladılar. Biz üreticinin karşısında değiliz biz tam aksine üreticinin yanındayız. Bu hamleyle  tüketicinin de yanındayız ucuz mal getirdiğimiz için burada kaybeden kim oldu aracılar simsarlar bunlar kaybetti. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz 31 Mart itibariyle bu iş biterse bizde kendi işimize döneriz ha bitmedi bizde devam ederiz. O zaman bu işi 81 vilayete yaymak suretiyle bu adımı atarız çünkü biz halkımızı vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz fırsatçılara dersini verene milletin ekmeğiyle oynayanlara haddini bildirene kadar da tanzim satış uygulamasını sürdüreceğiz.”

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °