Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ Başkan Tural’dan ‘Güvenli Trafik’ Farkındalığı

‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ Başkan Tural’dan ‘Güvenli Trafik’ Farkındalığı

ISPARTA 6.12.2021 14:34:00 0

‘Bi Hareketine Bakar Hayat’
Başkan Tural’dan 
‘Güvenli Trafik’ 
Farkındalığı
İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan 'Bi Hareketine Bakar Hayat' sloganıyla yürütülen projeye Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de destek verdi. Başkan Tural, direksiyon başına geçerek, emniyet kemeri kullanmanın önemine dikkat çekti.
 
Maalesef ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de çok sayıda kaza meydana geldiğini belirten Birlik Başkanı Ahmet Tural “Gerek yayalarımızın, gerek sürücülerimizin dikkatsizliği nedeniyle ciddi trafik kazaları yaşanmakta. Ne yazık ki sevdiklerimizi, bu kazalarda ya kaybediyoruz ya da yaralanmalarına tanık oluyoruz. Bu kampanya ile sürücülerin duyarlı olmaları,  vatandaşların bilgilendirip sağlıkla, güvenle ailelerine ulaşmalarını sağlamak amaçlanıyor. Diğer yandan güvenli trafik için denetimlerde sürüyor” dedi. 
EMNİYET KEMERİ YARALANMA
RİSKİNİ YÜZDE 60 AZALTIYOR
Trafikte emniyet kemeri kullanmanın öneminin bilindiğini ancak emniyet kemeri kullanma oranının istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Başkan Tural “Oysa emniyet kemeri, trafik kazalarında olası ölüm ile yaralanmaları azaltıyor. Kaza olacaksa da emniyet kemeri takmak, ölüm riskini yüzde 45, yaralanma riskini yüzde 60 oranında düşürüyor. Bundan dolayı tüm şoför esnafımızı sürücülerimizi ve yolcularımızı emniyet kemeri kullanma konusunda sorumlu davranmaya ve emniyet kemeri takma seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Bunun yanında motosiklet kazalarında ciddi düzeyde koruyuculuğu olduğu ispatlanan kask kullanımını ihmal etmeyelim, yorgun ve uykusuz araç kullanmayalım, araç kullanırken telefonla konuşmayalım, hız limitlerine uyalım ve şerit ihlali yapmayalım. Lütfen trafik kurallarına uyalım” diye konuştu.
GÜVENLİ TRAFİK BİR HAREKETİNE BAKAR
Trafik güvenliğine dikkat çekmek için direksiyon başına geçen Başkan Tural ‘Trafikte emniyet kemeri, yaralanmalı kazalarda riski yüzde 60 azaltıyor. Güvenli Trafik bir hareketine bakar’ diyerek emniyet kemeri kullanmanın önemini ifade etti.  Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ ile birlikte, Ser-Tur, Halk Otobüsleri, taksi ve kamyon şoförleri de emniyet kemeri takarak trafik güvenliğine vurgu yaptılar.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °