Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Beyazay’dan Görme Engelli’ye ‘Beyaz Baston’ hediyesi

Beyazay’dan Görme Engelli’ye ‘Beyaz Baston’ hediyesi

ISPARTA 20.06.2017 11:49:00 0
Beyazay’dan Görme Engelli’ye ‘Beyaz Baston’ hediyesi
Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi tarafından 54 yaşındaki Görme Engelli Bilal Kormaz’a Beyaz Baston hediye edildi. Korkmaz; “Bu olay beni çok mutlu etti. Artık, evime daha güvenli bir şekilde girip gelebileceğim” dedi.
 
Aslen Sütçüler – Karadiken Köyünde olan ve yıllardır Isparta şehir merkezinde ikamet eden 54 yaşındaki doğuştan görme engelli Bilal Korkmaz, her gün Belediye İşhanı köşesindeki banka oturarak sazını çalıyor. Yoldan geçen vatandaşlar da gönüllerinden ne koparsa yardımda bulunuyorlar.
BAŞKAN AYDEMİR’İN
TALİMATI YERİNE GETİRİLDİ
Görme Engelli Bilal Korkmaz’ın ata yadigarı ağaç bir bastonunun olduğunu tespit eden Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı ve Dernek Bölge Başkanı Ahmet Aydemir, hemen kendisine bir ‘Beyaz Baston’ verilmesi konusunda Başkan Yardımcısı Ayşenur Akbay ve Bölge Başkan Yardımcısı Yunus Özler’i görevlendirdi.
AĞAÇ BASTONUN YERİNİ
BEYAZ BASTON ALDI
Akbay ve Özler, Görme Engelli Bilal Korkmaz ile irtibata geçerek onun müsait olduğu bir zamanda kendisine Beyaz Baston’unu hediye olarak takdim ettiler. Böylece, Bilal Korkmaz da yaklaşık 40 yıldır kullandığı ağaç bastonundan kurtulmuş oldu.
KORKMAZ; “BEYAZAY
DERNEĞİNE TEŞEKKÜR EDERİM”
Beyazay Derneğinden böyle bir talebin gelmesiyle çok şaşırdığını ifade eden Görme Engelli Bilal Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ben 54 yaşındayım ve aslen Sütçüler ilçesi Karadiken Köyündenim. Gazikemal Mahallesinde bir evin bodrum katında kalıyorum. Bana yardım yapılıyordu. Ancak, dürüstçe bir evimin olduğunu söylediğim için tüm yardımlarımı kestiler. Sadece üç aydan üç aya aldığım engelli maaşımla geçinmeye çalışıyorum. Bir de gelip burada saz çalarak vakit geçiriyorum. Üç aydan üç aya aldığım maaşın her aya dönüştürülmesini talep ediyorum. Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkan ve yöneticilerine bu hassasiyetlerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun” dedi.
AKBAY VE ÖZLER; “AMACIMIZ
ENGELLİLERİN SIKINTILARINI GİDERMEK”
Amaçlarının, Engellilerin sosyal hayata katılmaları ve onların yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için çalışmak olduğunu ifade eden Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şube Başkan Yardımcısı Ayşenur Akbay ve Bölge Başkan Yardımcısı Yunus Özler, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bizler, Beyazay Derneği olarak, engellilerimizin sorunlarına çözüm üretmek adına kurulan bir derneğiz. Türkiye genelinde tüm illerde şubelerimizin olduğu derneğimiz çalışmalarını Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva’nın önderliğinde sürdürmektedir.
“TOPLUM, ENGELLİSİYLE
ENGELSİZİYLE BİR BÜTÜNDÜR”
Bizler de derneğimizin Isparta Şubesi olarak engelli vatandaşlarımız için yapılması gerekenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Mutlaka engellilerimize yardımcı olmak amacındayız. Toplumumuz engellisi ve engelsiziyle bir bütündür. Bugün engelsizlerin birer engelli adayı olduğunu bilirsek engelliler için de yapacağımız çok şeyin olduğunu görebiliriz. Bütün toplum bu sıkıntıları bilirse bu zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde aşabiliriz.
“ENGELLİLERİMİZE HİZMET
ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bakın bugün bir engellimizin daha önemli bir sıkıntısını giderdik ve kendisine Beyaz Baston hediye ettik. Görme Engelli Bilal Korkmaz, yeni bastonuyla artık daha güvenli bir şekilde evine gidip – gelebilecek. Bizler, Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dediler.  

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °