Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun…

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun…

ISPARTA 7.04.2020 06:30:00 0
Berat Kandiliniz
Mübarek
Olsun…
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Akçil, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Allah (c.c.)’ın Selâmı Selâmet ve Rahmet Üzerimize Olsun. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e Salat ve Selâm Olsun. Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle 7 Nisan 2020 Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Beraat Kandilini idrak edeceğiz. Başta Ülkemiz olmak üzere, İslam Âleminin ve bütün insanlığın muzdarip olduğu Koronavrüs hastalığı ile Mabetlerimizi müdavimlerinden ayrı, Mü’minler olarak evlerimizde mahzun bir şekilde bu durumun bir an önce hayırla sonuçlanması için, tüm tedbirlerimizle, yapılması gerekenler yaparak; dua, istiğfar ve tövbe etmekteyiz. Tövbe- istiğfar, hatalı geçmişe pişman olup hayatımızda yeni bir sayfa açıp, "Artık yeni bir hayata başlamaya kesin karar verdim." demektir.
 
Beraat Gecemizde Rabbimize iltica edip tövbe ederek hak sahiplerine haklarını vererek, Allahımızın Kur'anımızda ve Peygamberimiz Elçiliğinde belirttiği haramlardan uzaklaşarak, her türlü israftan kaçınarak, helallerine koşarak; Kur'anımızla, iki cihan server Peygamberimizin sünneti seniyyesi ile kucaklaşıverelim. Kur'an-ı Kerimimizin indiği Kadir Gecesinin içinde bulunduğu Ramazan Ayımıza kavuşalım inşaallah. Bu gecede yapılacak ibadetlerin bizler günahlardan temizleyeceğini ve affedilmemize vesile olacağını bakınız Allah Rasülü (s.a.v.) nasıl ifade buyurmuşlardır: “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim." (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191) Yapacağımız her işte; "Allah (c.c.) ne der, Rasülü (s.a.v.) ne der" diye düşünelim.
 
Beraatını almak isteyen Mü'minler! Hatalı durumlarımızı hemen düzeltelim. Hata yapılmış olabilir. Ama hatalarımızdan vazgeçersek, hatalarımız silinir inşaallah bu gece, unutmayalım. Kul haklarına riayet edelim. İstiğfar ve tövbede bulunmadan, hak sahibine hakkını vermeden Beraatımızı alamayız. Bu gecede bol bol tövbe ve istiğfarda bulunalım. Çünkü bu gecede Rabbimizin, Efendimizin diliyle bizlere müjdesi var. Bu müjdeden yararlanmak için günahlarımıza, isyanlarımıza ve hatalarımıza tövbe edelim, bağışlanma dileyelim. Çünkü Yüce Allah tövbe edenin tövbesini kabul etmektedir.
 
Diyanet – Sen Isparta Şubesi ve İHH Isparta Temsilciliği olarak Bugünün en çok okunan haberler kudretiyle yardım etmesini, Aziz Milletimiz ilelebet birlik ve beraberlik içerisinde payidar kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlığın en kısa zamanda selâmete ulaşmasını Allahu Tealâdan niyaz ediyorum” dedi.  
 

Anahtar Kelimeler: kandilinizm?barekolsun berat
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °