Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Benim köyde yaşayan vatandaşımın ayağı çamura değmeyecek

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, 2014 yerel seçimlerde kapanan 29 belde belediyesinin toplamda 24 Milyon TL borcunu devraldıklarını belirterek, “Biz Özel İdare’de kıt kanaat bütçeyle kuru söğütten düdük çıkartacağız diye mücad

ISPARTA 22.03.2016 06:40:00 0
Benim köyde yaşayan vatandaşımın ayağı çamura değmeyecek
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresi tarafından köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bolat, 2019 yılında görevi devrederken sorunsuz köyler oluşturacaklarını belirtti. Bolat, köylere kilit taşı uygulamasının AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle devam edeceğini belirterek, yeni projeler hakkında da bilgi verdi.
İl Özel İdaresi’nin 867 bin hektarlık alanda hizmet verdiğini anlatan Bolat, “2015 yılında 58 milyon liralık bütçesiyle 867 bin hektarlık alana hizmet vermeye çalıştık. 2015 yılı itibariyle Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç beyin destekleriyle 58 milyon liralık bütçeyi toplam 178 milyona tamamlayarak yılı kapattık. Yaklaşık yüzde 314’lük bir artış oldu. Burada Süreyya Beyin destekleri hiçbir şekilde gözardı edilemez.  Süreyya Bey Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olduğu gün Türkiye’nin kasasının anahtarı Isparta’ya gelecek inşallah demiştim. Bunun farkını yaşayacağız demiştim. İlk örneğini üniversitenin bütçesinde gördük. 85 milyon liralık bir artış yapıldı SDÜ’nün bütçesinde. Diğer üniversitelerin bütçesinde ise düşüşler görüldü” şeklinde konuştu.
2019’DA SIKINTISIZ 203 KÖY DEVRETMİŞ OLACAĞIZ
Kapanan belediyelerin yaklaşık 24 Milyon TL borcunu devraldıklarını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuru söğütten düdük çıkmaz diye bir laf var. Biz Özel İdare’de kıt kanaat bütçeyle kuru söğütten düdük çıkartacağız diye mücadele veriyoruz. Nasıl olsa biz kapanacağız diye herhangi bir yatırım ve hizmette bulunulmamış. Biz kapanan belediyelerde ilk gördüğümüz sıkıntılar içme suyu depolarıydı. Maalesef kapanan belediyelerde kara sıvılarla içme suyu temin eden su depoları vardı. Bu depoları tadilata tabi tutarak, tamamını elden geçirdik. Kanalizasyon sıkıntıları olan yerleri elden geçirdik.  2019 yılı sonuna gelince aspesli içme suyu ishale hattı olan köyümüz kalmayacak. İnşallah hedefimiz bu. Ne içme suyu depolarında, ne de kanalizasyonlarda biz 2019 yılında görevimizi devrederken sıkıntısız 203 köy devretmiş olacağız.
KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ
Bir müjde vermek istiyorum. 2015-2016 yılı yatırım planında içme suyu depolarının köylerde özellikle içme suyu parası toplanmadığı ve enerji maliyetleri de çok yüksek olduğu için köy muhtarlarımız elektrik faturalarını ödemekte çok büyük sıkıntılar çekiyor. Isparta’da şuanda 6 köyde güneş enerjisi panelli içme suyu enerji hattını yeniliyoruz. Güneş enerjisi günlük topladığı enerjiyi gece harcayarak hiçbir bedel olmaksızın yeni bir uygulamaya geçiyoruz.  Örneğin güneş panelleri yılda 10 gün güneş görmeyecek olursa muhtarlar o günlerin parasını ödeyecek.  Orada da 50-100 gibi küçük maliyetlerle içme suyu maliyeti karşılanmış olacak. Örnek projeyi 6 köye yaptık. Yaklaşık 25 köyümüzün ihalesini yapıyoruz.  Süreyya vekilimizle görüşmelerimiz devam ediyor bu yıl 70 köyümüzün içme suyu enerjisi sıkıntısını çözmek istiyoruz. 2019 sonuna kadar tüm köylerimizde bu projemizi yaygınlaştırmak istiyoruz.
SÜREYYA BEY 2,5 MİLYON TL ÖDENEK GÖNDERECEK
2015 yılında kilit taşı uygulaması yaptık. 203 köyümüzde 335 bin metrekare kilit taşı yaptık.  350 bin metrekare daha kilit taşı uygulaması yapacağız. 2016 yılında köylere kilit taşı uygulaması için 3,5 milyon liralık bir para ayırmıştık. Süreyya Bey bir müjde verdi. 2,5 milyon daha size gönderiyorum dedi.  Toplam 6 milyon liralık daha ihaleye çıkabilirsiniz. Geçen yıl 350 bin metrekareyi bu yılda yapacaksınız, benim köyde yaşayan vatandaşımın ayağı çamura değmeyecek diye talimat verdi. 3,5 milyon lira kasamızda var. 2,5 milyonu Süreyya bey gönderdikten sonra 350 bin metrekare daha kilit taşı yapacağız. 2019 yılı sonunda iddia ediyorum kilit taşı kalmayan, ayağı çamura değen köylümüz kalmayacak.
KÖYLERE MEYVE SEBZE ALIM SATIM MERKEZİ OLUŞTURARACAĞIZ
2002 ile 2015 yılları arasını değerlendirdiğiniz zaman AK Parti hükümetleriyle köylerimize birçok yatırımlar yapıldı. Köylerimizin bir sürü eksiğini tamamladık. Zaman zaman köylere ziyaretlerimiz oluyor. Köylere gittiğimiz zaman ne yapalım, nasıl bir proje geliştirelim, eksiğimiz nedir şekilde bakıyoruz. Kilit taşımız var, kanalizasyonumuz var, bunların hepsi yapıldı. 2015 yılında 110 tane köyümüze çocuk oyun parkı yaptık. Şimdi artık köylerimiz düğün salonu istiyor. Köyden artık bu talep geliyor. Bazı köylerimizde düğün salonu uygulamasına başladık. Bu yıl köylerimizde meyve sebze alım satım merkezleri oluşturacağız. Bunun ilk uygulamasını Isparta merkez Yakaören, Deregümü’de gerçekleştireceğiz. Bundan sonra Isparta genelinde 203 köyden her 5-6 köyün ortak bir noktadan olabileceği  üstü kapalı meyve sebze alım satım yerleri oluşturacağız. Buralarda insanlar hem yetiştirdikleri ürünleri satabilecekler hem de hal vazifesi görecek.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °