Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Ateş; Bem Bir – Sen 27 Yaşında

BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Ateş; Bem Bir – Sen 27 Yaşında

ISPARTA 13.01.2021 10:34:00 0
BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Ateş; 
Bem Bir – Sen 
27 Yaşında
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir – Sen) Isparta Şube Başkanı Ahmet Ateş, sendikanın 27. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak açıklama yaptı.
 
BAŞKAN ATEŞ; “BEM BİR – SEN
HER GEÇEN YIL BÜYÜMEKTEDİR”
Bem Bir – Sen'in her geçen yıl daha da büyüyerek yoluna emin adımlarla ilerlediğini ve üye sayısının ülke genelinde 80 bine ulaştığını belirten Bem Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sendikamız, 27 yıllık geçmişiyle toplumsal barış, birlik ve beraberlik gerektiren bütün konularda sivil toplum kuruluşu olmanın gerektirdiği bütün şartları taşıyan, uzlaştırıcı, milli iradeye uygun adımlar atarken, gündemin peşinden giden değil, kendi gündemini oluşturan ve her zaman hakkı savunan bir düşünce yapısıyla hareket etmektedir.
“SENDİKACILIKTA İLKLERİ
GERÇEKLEŞTİREN BİR SENDİKAYIZ”
Şiddet ve şiddet içerikli eylemleri reddeden, evrensel düşünen ve bu kurallar çerçevesinde sendikacılık yapan, bireysel taleplerin toplumsal talebe dönüştüğü, sosyal sorumluluğunun bilincinde, kurumsal yapısını tamamlamış 'yerli ve milli' bir sivil toplum kuruluşu olan Bem Bir – Sen, bugün 80 bine ulaşan üye sayısıyla memur sendikacılığının ilklerini gerçekleştiren sendikası olmuştur. Onları trafik kazalarında, yangında, hatta ağaçta kalmış bir kediyi kurtarırken görürsünüz.
“CİDDİ RİSKLER VE ÖLÜMCÜL
YARALANMALARLA KARŞI KARŞIYALAR”
Görevi esnasında stres, fiziksel ciddi riskler ve ölümcül yaralanmalar ile yüz yüze olsalar da olayın büyüklüğü ya da küçük oluşu onlar için önemli değildir. 300 yıllık bir teşkilatın neferleri olan tulumbacılardan, bugünün tabiriyle itfaiye çalışanlarımızdan bahsediyorum. Sadece yanan bir nesneyi değil, kimi zaman gönüllerdeki yangını almaya çalışan itfaiye teşkilatından. Buradan hükümetimize seslenmek istiyorum.
“ÇOK ZOR VE MESAİ KAVRAMI
OLMAKSIZIN ÇALIŞIYORLAR”
Zor ve bir o kadar riski yüksek bir mesleği yerine getiren itfaiyecilerimiz mesai kavramı bulunmadan çalışmaktadırlar. Tüm itfaiye teşkilatı sizlerden 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40'ncı maddesinde itfaiyecilere yönelik yıpranma payı hakkının itfaiye erlerinin sadece yangına müdahale ettikleri saatlerde uygulanabileceğine yönelik genelgenin tüm mesai saatlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini beklemektedir” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °