Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bem Bir-Sen Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı: 'Baskılar sendikal mücadelemizden geri adım attıramayacak'

Bem Bir-Sen Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı: 'Baskılar sendikal mücadelemizden geri adım attıramayacak'

ISPARTA 4.07.2019 13:47:00 0
Bem Bir-Sen Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı:
Isparta Şube Başkanı Ahmet Ateş’in de katıldığı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı ve sonuç bildirgesi kamuoyuna açıklandı.
Hizmet koluyla ilgili gelişmelerin ele alındığı toplantının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, şu ifadeler kullanıldı:
1. Son günlerde çeşitli kavramlar altında ve içinde bulundukları sapkınlıkları normalleştirmeye çalışanları ibretle izliyoruz. Milletimizin en önemli gücü olan aile kavramını bozmaya yönelik bu sapkınlıkların belediyeler eliyle normalleştirilmeye çalışılmasını şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi fiilen işgal edemeyen bozuk zihniyet sahiplerinin aile kavramına saldırarak ülkemizi zihnen işgal etmelerine fırsat verilmeyecektir. Belli bir azınlığın sapıklıklarını ve marjinalliklerini resmi sosyal medya hesaplarından normalleştirmeye çalışan ve kültür emperyalizmine hizmet eden belediyeleri uyarıyoruz. Aile müessesemiz ve çocuklarımızın geleceğine yönelik bu saldırılara belediyeler alet olmamalı aksine bu saldırılara karşı politikalar geliştirmelidir. Aile kavramına saldıranlara karşı dimdik duracağımızı, sapık anlayışların normalleşmesine asla fırsat vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Bu tür sapkınlıklarının yayılmasını teşvik eden dış mihraklarla ve yerli işbirlikçileriyle de her zeminde mücadele edeceğimiz bilinmelidir.
2. 31 Mart yerel seçimleriyle yönetimleri değişen belediyelerde yetkili sendika olarak Bem-Bir-Sen’e yönelik devam eden sendikal baskıları kınıyoruz. Yaklaşık üç aydır üyelerimiz sendikamızdan istifaya zorlanmakta, sendika yöneticilerimiz yasaya aykırı biçimde sürgün niteliğinde görev değişiklerine tabi tutulmakta, sözleşmeli personel statüsünde çalışan üyelerimiz işten atılmaktadır. Sendikamızdan istifa etmeleri için üyelerimize ve sendika yöneticilerimize yapılan baskılar, tehditler ve sürgünler sendikal mücadelemizden geri adım attıramayacaktır.
3. Üyelerimizi emekleriyle, alın teriyle ve ekmekleriyle tehdit etmek yasal olmadığı gibi insanlık açısından utanç vericidir. Bu utanç verici sendikal baskılar sendikal tarihe kara sayfalar olarak geçmiştir. İşverenlerle el ele vererek sendikal harekete bu utancı yaşatan sözde sendikaları kınıyoruz.
4. Sendikal haklara müdahale, Anayasamız başta olmak üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine ve insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Sendikal baskılar Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmeler tarafından teminat altına alınan hakların ayaklar altına alınmasına sebep olan ve göz yuman bütün aktörler karşısında sendikamız bütün yasal haklarını kullanacaktır.
5. Sendikal baskılarla Bem-Bir-Sen olarak 7 bin üyemiz istifa ettirilmiş, yüze yakın üyemiz ve sendika yöneticimiz sürgün edilmiş, 77 sözleşmeli personel statüsünde çalışan üyemiz işten atılmıştır. Bu üyelerimiz ve yöneticilerimizle ilgili hukuki mücadelemiz başlamıştır. Başta baskı yapan belediyelerle ilgili suç duyuları olmak üzere yasal mücadele yollarının tamamı kullanılmaktadır.
6. Sendikamız hukuki mücadele çerçevesinde Bolu, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, İstanbul Esenyurt ve Kırşehir Belediyesi başkanları ve yöneticileri hakkında 18 Haziran’da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Ayrıca aynı gün İçişleri Bakanlığına da sendikal baskı yapan belediyelerle ilgili inceleme ve soruşturma talebinde bulunmuştur. Bundan sonra da aynı şekilde suç duyurusunda bulunmaya devam edecektir.
7. Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin tamamı derhal kadroya geçirilmelidir. Sözleşmeli personeller süreli-süresiz, çalıştığı kuruma bakılmadan, hiçbir ayrıma ve kısıtlamaya tabi olmadan kadro verilmesi elzemdir. Bu konuda sendikamızın yürüttüğü çabaları önemsiyor, mücadelemizin kadro alınıncaya kadar devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sözleşmeleri feshedilen sözleşmeli personellerin de işlerine geri dönmesi için kadro verilmede 31.03.2019 tarihi milat kabul edilmelidir.
8. Yerel yönetim çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümünde toplu sözleşme masası önemlidir. 1 Ağustos’ta başlayacak olan 5. Dönem Toplu Sözleşme taslak metninde yer alan taleplerimizin kabul ettirilmesi için sendikamız her türlü mücadeleyi tüm üyeleriyle verecektir. 9. Sendikamız sendikal baskılara rağmen direnen, direnen arkadaşlarına destek veren, Bem-Bir-Sen’in sendikal hareketteki öncü rolüne inanan tüm üyelerimize dayanışmasından dolayı teşekkür etmektedir. Başkanlar Kurulumuz Konfederasyonumuz Memur-Sen’e ve kardeş sendikalarımıza, eylemlerimizde ve sendikal mücadelemize destekleri için teşekkür etmektedir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz… Yaşasın birlikteliğimiz… Yaşasın kardeşliğimiz…”
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °