Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediyenin 1050 kiracısının 2019 yılı kira zammı yüzde 1

Belediyenin 1050 kiracısının 2019 yılı kira zammı yüzde 1

ISPARTA 30.12.2018 06:35:00 0
Belediyenin 1050 kiracısının 2019 yılı kira zammı yüzde 1
Türkiye’de 2018’de TÜFE’nin yüzde 20, ÜFE’nin yüzde 38.5 olarak gerçekleştiği, esnafın zor günler geçirdiği bir ortamda Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin 1050 işyerindeki kiracılarının 2019 yılı kira zammını yüzde 1 olarak açıkladı.
Isparta Belediyesinin kiracısı konumunda bulunan 1050 işyerinin 2019 yılı kira zammı oranları belli oldu. Belediye Halı Sarayı Düğün Salonunda, belediye kiracıları ile bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 10 yıldan buyana suyun tonunun bir liradan, ikametini Isparta’ya getiren öğrencilere toplu taşımanın da 1 lira olduğunu söyledi. Günaydın, “Ağlayanla ağlayacağız, gülenle güleceğiz” diyerek, belediye kiracılarının 2019 yılı kira artışlarının yüzde 1 olarak gerçekleştirileceğini söyledi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye kiracıları ile yaptığı toplantıda, Türkiye’de TÜFE’nin yüzde 20, ÜFE’nin ise yüzde 38.5 olarak gerçekleştiğini söyledi. Bir ara yüzde 46 düzeyine çıkan ÜFE ile birlikte ismini vermek istemediği bazı belediyelerin, müstecirlerine bu zammı hemen yansıttığını ancak yüzde 38.5’a düşmesine karşın bu zammın da geri alınmadığını söyledi.
Her ortamda ‘esnafımızın, sanatkârımızın ve hemşehrilerimizin hizmetçisiyim, beni belediye başkanı olarak görmeyin’ dediğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Ben Isparta’nın hizmetkârıyım, hizmet avcısıyım, gönül avcısıyım” dedi. Günaydın, “Biz Isparta Belediyesi olarak yüzde 38.5 zam değil, 2019’da kiracılarımızın zamlarını yüzde 1 olarak uyguluyoruz, bu da sembolik. Hayırlı olsun, sizlere müjdeler oldun. Bu zam oranı 2019’un tamamını kapsayacak. Ağlayanla ağlayacağız, gülenle güleceğiz. Bizim insanlığımız, vicdanımız budur. Esnaflarımızın mutluluk içinde yaşamalarını diliyorum. Isparta’mız farklı olacak, ucuz olacak, hepimiz mutlu ve Isparta sevdalısı olarak yaşayacağız. Isparta’mız güler yüzlü ve mutlu bir kent olacak. Hem para kazanacağız, hem ucuz kent olacağız. Zam ekonomisi hiçbir zaman çözüm değildir. Üretim yapacağız” şeklinde konuştu. 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın 2019 yılı kira zammını yüzde 1 olarak açıklamasının ardından salonda alkış tufanı koparken, kiracılar duydukları memnuniyetlerini dile getirdi. Belediye kiracıları, “Enflasyonla mücadeleye belediye başkanımızda büyük bir katkı verdi. İnşallah bizde bunları vatandaşlarımıza yansıtacağız. Ele ele Isparta’yı daha iyi bir yere getireceğiz. Isparta Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ederiz. Maşallah diyelim. Ülke ekonomisi zaten zam olarak zirve yapmışken, böyle yüzde 1 açıklaması çok büyük ciddi bir başarı, Allah güç kuvvet versin. Isparta olarak ekonomimize, başkanımıza sahip çıkmamız lazım. Normal şartlarda devletin yapmış olduğu zam oranının yansıtılmasını bekliyorduk. Açıklanan zam oranı bizleri çok sevindirdi. Esnaf olarak başkanımız bizlerin her zaman yanında oldu, bizleri destekledi. Yılbaşında dükkanımızı kapatmayı düşünüyorduk, ama devam ettireceğiz” görülerinde bulundular.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °