Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye'deki görev yeri değişikliklerine sürgün demek Türkiye'ye zarar verir

Belediye'deki görev yeri değişikliklerine sürgün demek Türkiye'ye zarar verir

ISPARTA 28.05.2016 07:30:00 0
Belediye

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyede 65 personelin başka birimlerde görevlendirilmelerini ‘sürgün’ olarak görmenin Türkiye’ye zarar vereceğini belirterek, “Çalışmayan adamları çalışacak noktalara koyuyoruz. Herkes çalışacak” dedi. Günaydın, işçilerden çalışmayanlarla ilgili de yer değişikliği sinyali verdi.

Isparta Belediyesi’nde 65 memur farklı birimlerde görevlendirilmişti. Bu olay basına ‘emeklilikleri gelenler başka birimlere sürgün’ edildi şeklinde yansımıştı. Belediye  Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak, görev yeri değişikliklerinin sürgün olarak görülmemesini istedi. Günaydın, “Çalışmayan adamları çalışacak noktalara koyuyoruz. Buna sürme dediğiniz zaman Türkiye’ye zarar verirsiniz. Zaten ülke tembellikten, miskinlikten kokmaya başladı. Ben gece 12’lere kadar çalışıyorum. Bu ışık yanıyor. Şantiyeleri dolaşıyorum. Gece çalışıyorum. Emekliliği gelmiş, 9 yıl geçmiş, burada da çalışmıyor. Bizim emeklilerimiz de yaşlı değil. ben yaşlı mıyım? Ben çalışıyorum. O zaman bu görevde çalışmıyorlarsa başka görevde çalışacaklar. Bu adam harıl harıl çalışıyor diğeri çalışmıyorsa onun suçu ne, bunun keyfi ne? İşleyen demir ışıldar. Çalışana bereket gelir, evine mutluluk gelir. Çalışmayan adamlar çalıştırılacak. Hiç kimse yan gelmeyecek. Bu memlekete çalışarak kalkınacak” şeklinde konuştu.

TEMBEL ADAMI KİMSE SEVMEZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak’ sözünü hatırlatan Günaydın, “Atatürk’ün bu güzel lafına karşılık bu arkadaşlar yatmak, yatmak, yatmak yapıyorsa ben ne yapabilirim? Ben çalışıyorum. Hasta olabilir, tedavi ettirelim, tüm masrafı yapalım. Boğazımı sıksa bir dakikada boğabilecek adam, bu adam yatıyor.  Bu adam yatıyor. Ben bu konuda hassasım. Tembellik yok arkadaş. Tembel adamı hayatta hiç sevmiyorum. Tembel adamı kimse sevmez. Esas Allah da sevmez” dedi. 


Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °