Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye'de 65 personele emeklilik sürgünü

Belediye'de 65 personele emeklilik sürgünü

ISPARTA 20.05.2016 12:22:00 0
Belediye
Isparta Belediyesi bünyesinde çalışan ve emekliliği gelen 65 personel bulundukları görevlerden alınarak, başka birimlere görevlendirildi. İmar müdürlüğünde çalışanların, atık su, Çevre Müdürlüğünde çalışanların, Hal Müdürlüğüne gönderilmesinin personeli emekliliğe zorlamak amacıyla yapıldığı iddia edildi.
 
Isparta Belediyesinde çalışan 65 personelin geçtiğimiz gün bulundukları görevlerden alınarak farklı birimlere görevlendirildiği öğrenildi. Öncesinden bir bilgi verilmeden yapılan yer değişikliklerinin özellikle emekliliği gelen personellere yönelik olduğu ifade edilirken, emekliliği gelen işçi statüsündeki personellerin ise izne çıkarıldığı belirtiliyor. Çalışanları emekliliğe zorlamak amacıyla yapıldığı belirtilen yer değişikliklerinde daha önce İmar Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü gibi birimlerde müdür ve şef statüsünde çalışan kişilerde bulunuyor.
İŞTE YERİ DEĞİŞEN İSİMLER     
Belediye Çevre Müdürlüğünde çalışan memur Harun Okumuş Hal Müdürlüğüne, İmar Müdürlüğünde daha önce müdürlük görevinde de bulunan Serpil Aktaş Çöp Deponi alanına, aynı birimde çalışan eşinin ise Atık suya, Bakım İkmal Müdürlüğünde çalışan Ali Yeşilkaya’nın su kanalizasyona, muhtarlık müdürlüğünde görevli Suat Tanyeri’nin su kanalizasyona, gelir müdürlüğünde görevli şef konumundaki bayan çalışanların otopark müdürlüğüne, zabıtalardan bir kısmının itfaiye, bir kısmının de 112’ye gönderildiği iddia edilirken işçilerden emekliliği gelenlere izin kullandırıldığı, izinleri olmayanların emekliliğe ayrılmasının istendiği iddia ediliyor.     

Gülses

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °