Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye, hesap hatasını kabul etti

Belediye, hesap hatasını kabul etti

ISPARTA 11.08.2018 06:05:00 0
Belediye, hesap hatasını kabul etti
Isparta’daki lokantacı esnafına 2015 - 2016 yıllarında fatura edilen Çevre Temizlik Vergisi ve Evsel Katı Atık Vergisi konusu üçüncü kez Belediye Meclisi gündemine geldi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, o dönemde hesap hatası yapıldığı gördüklerini belirterek, hesaplamaların yeniden yapılacağını söyledi.
Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, 3 ay önce Belediye Meclisi’ne başvurarak, lokantacı esnafına 2015 - 2016 yıllarında fatura edilen Çevre Temizlik Vergisi ve Evsel Katı Atık Vergisi’nin düzeltilmesini istemişti.  2 kez Belediye Meclisi’nde olumlu değerlendirilmeyen konu bu ay tekrar gündeme geldi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dünkü Ağustos ayı son meclis toplantısında hesap hatası yapıldığını belirterek, hesaplamaların yeniden yapılacağını o yüzden ilgili gündem maddesinin bir sonraki aya erteleneceğini söyledi.
GÜNTAÇ: BU MECLİSTE BUNU BİTİRMENİZİ SİZLERDEN RİCA EDİYORUZ
AK Parti grubu sözcüsü Salim Güntaç, konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “AK Parti grubu olarak başından beri burada personelden kaynaklı, sehven de olabilir bir hatanın olduğunu, bu hatadan dolayı lokantacı esnafının mağdur olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini beyan ettik. Ancak üçüncü meclistir ısrarla bir çözüm oluşturamıyoruz. Bunu ötelememek adına ara verebiliriz, komisyon toplanabilir, bu mecliste bunu bitirmenizi sizlerden rica ediyoruz” dedi.
GÜNAYDIN: BÖYLE BİR HATA OLABİLİYORMUŞ
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da hesap yapılacak olan esnaf sayısının fazla olduğunu belirterek, “Ayrı ayrı hesap yapılması gerekiyor. Hesaplama belki 1-2 gün sürebilir. Kabaca hesapları çıkardık. Siz haklısınız. Hesaplarda hata var. Bunu düzeltiyoruz. Bu yanlış hesaplanmış, yanlış hesap da Bağdat’tan döner. Bunu kimse istismar etmesin. Parti olarak da birbirimizi istismar etmeyelim. Art niyet olmadığı ortaya çıktı. Öyleyse hatamızı düzeltelim. Bunu gelecek aya bırakmak zorundayız. Gelecek mecliste bu iş bitecek. Hiçbir meclis üyemiz ve esnafımız endişe duymasın. Bir daha da böyle bir hata olmaması için de çalışıyoruz. Arkadaşlar üzüldü. Rakamlar gerçekten iyi değildi. Ben ilk oturumda incelememiştim. Ben burada oylamacıyım. Ama baktık, biz de inceliyoruz. Neticeyi yakaladık. Esnafımıza uygun rakamlar çıkacak. Arkadaşlar kusura bakmasın bunu düzeltiyoruz. 15 yıldır belediye başkanıyım . Böyle bir hata olabiliyormuş” şeklinde konuştu.
GÜNTAÇ: ÇEKİMSER KALIYORUZ
Güntaç ise “Belediyenin yanlış bir işlem yaptığını söylediniz. Bu oylamada çekimser kalıyoruz” diye konuştu.
ERDEĞER: PARALARIN İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
Meclis toplantısına yönetimi ve bazı üyeleriyle katılan Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Belediye Başkanı Günaydın’ın adaletine güvendiklerini söyledi. Erdeğer, 170-180 esnaf arkadaşımız bu paraları ödediler. Paraların iade edilmesini istiyoruz” dedi.
GÜNAYDIN: PARASINI ÖDEYENLER İÇİN DE ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Başkan Günaydın, para iadesi konusunda “Parasını ödeyenler için de çalışma yapıyoruz” dedi.
Konuyla ilgili Tarife Komisyonu raporu oy çokluğu ile bir sonraki aya ertelendi. AK Parti grubu oylamada çekimser kaldı.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °