Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkanlıktaki 2 YILINI Değerlendirdi

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkanlıktaki 2 YILINI Değerlendirdi

ISPARTA 2.04.2021 15:15:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 
Başkanlıktaki 
2 YILINI 
Değerlendirdi
Önceki gün itibariyle görevde 2 yılını dolduran Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart Yerel 2019 Seçimlerinin ikinci yıldönümünde, marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, Isparta’ya verdiği sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını ve bundan dolayı da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Isparta’da Yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanı olarak göreve gelen Şükrü Başdeğirmen, 2 yıllık görev sürecini değerlendirdi. Başdeğirmen, göreve seçilmesinin ikinci yıl dönümünde kendisine destek veren Isparta halkına teşekkür etti. Başkan Başdeğrimen, ilk günkü heyecan ve Isparta sevdasıyla 2 yıl gibi kısa sürede çok yol kat ettiklerini belirtti.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN,
CANLI YAYINDA ANLATTI
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kanal32 Televizyonunda dün akşam yayınlanan ‘Birebir’ Programına katılarak göreve seçildiği günden bu yana yaptığı icraatları anlattı. Televizyonun Haber Müdürü İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Birebir’ programının konuğu olan Başkan Başdeğirmen; programda İsmail Altunbaş’ın yanı sıra programa misafir olarak katılan Gazetecil Soner Toros’un gündeme dair sorularını da yanıtladı.
BAŞDEĞİRMEN; “GÖREVE GELİR GELMEZ KAVŞAKLARDAKİ REFÜJLERİ KALDIRARAK TRAFİĞİ RAHATLATTIK”
Konuşmasına iki yılda yaptıkları icraatlardan bahsederek başlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Biz görevi devraldıktan sonra beklediğimizden çok farklı bir belediyeyle karşılaştık. Maalesef ki, Isparta’nın en büyük sorunlarından birisi olan trafik yoğunluğunu kaldırmak adına hiç bir işlem yapılmadığını gördük. Zira, bizler göreve gelir gelmez ilk işimiz şehrin en yoğun kavşaklarındaki orta göbek ve refüjleri kaldırmak oldu ve bu sayede daha akışkan bir trafik meydana geldi ve bu uygulamadan sonra bizlere çok güzel geri dönüşler oldu.
“BU ŞEHRE 15 YIL TOKİ
GİRMEMİŞTİ, BİZ GETİRDİK”
Orta refüjleri kaldırmamızın ardından şehrin bazı noktalarına yan yol vererek ışıkta beklemeden geçiş üstünlüğü sağladık bu tip küçük işlemler şehrin yoğunluğunu büyük ölçüde azalttı. Göreve geldikten sonra ki bir diğer girişimimiz ise Toplu Konut İdaresi konusu yani TOKİ oldu. 5 bin konut sözünü verdik. İlk etapta yapılacak TOKİ'lerin kurası çekildi ve kısa zamanda inşaatına başlayacağız. Fakat son 10 senedir TOKİ adına hiçbir adım atılmaması bizleri üzdü. Biz ise gelir gelmez bu işin üzerine yoğunlaştık bir önceki TOKİ yine Ak Parti döneminde merhum Hasan Balaman başkanımızın girişimleriyle yapılmıştı. Şimdi ise bizlere nasip oldu. Bir diğer husus ise yağmur hatları. Göreve gelmeden önce devamlı dökülen asfaltlardan ve yenilenen yağmur hatlarından bahsediyordu. Fakat göreve gelince işin aslını gördük ki halbuki birçok yerdeki yağmur hatları yenilenmemiş. Yusuf Ziya başkanın dediğiyle bizim karşılaştığımız manzaralar ne yazık ki birbirini tutmuyor.
“O PROJELER İPTAL EDİLMESEYDİ ŞİMDİ
ISPARTA BAMBAŞKA BİR KONUMDAYDI”
Önceki dönem belediye başkanı olan Yusuf Ziya Günaydının ilk belediye başkanlığı döneminde bende belediye meclis üyeliği görevindeydim. 1999 - 2004 seneleri içinde yapılması gereken, ancak iptal edilen 2 proje için bizler belediye meclis üyeleri olarak sayın Günaydın'ı uyardık yapılan uygulamanın yanlış olduğunu bahsettik ama sözümüzü dinletemedik. Isparta 20 sene önce yapılan yanlışın bedelini halen ödüyor. Bu yanlışların başında Çarşamba pazarı olarak bilinen şuan ki ITKM'de ki eski projeyi yıkmasıydı. Bir diğer hatası ise devlet garantisi olan ve hatta kredisi dahi hazır olan elektrikli tramvay projesini iptal etmesiydi. Eğer bu saydığım 2 proje zamanında iptal olmasaydı. Isparta şuan bambaşka bir konumdaydı, Türkiye'nin en zengin Belediyesi olacaktık, ama büyük kaybettik.
“YENİ OTOGAR PROJESİ
TEKNİK OLARAK SIKINTILI”
Şimdi önümüzde geçmişten gelen Yeni Otogar ve AVM projesi var. Bu projenin inşaatında dağ sülietine benzesin diye yapılan ve kapatma maliyeti 54 milyon TL ve biz o çatıları kaldıracağız. Yeni Otogar tarafındaki çelik çatıları kaldırılarak yerine başka bir çatı projesi uygulanacağız. Bu konuda hocalarımızdan son raporu aldık. Dağa benzetilsin diye yapılan çelik çatının otogara denk gelen kısmını kaldırıyoruz. Kapatsak ta üzerine binecek cam ağırlığı taşıma kapasitesinin üzerinde. Teknik olarak sıkıntılı. Yanlış anlaşılmasın sadece dağ sülietine benzeyen dalgalı bölüm kalkacak. Diğer tonos çatı ve düz çelik çatılar duracak. Hemen otogarda ihaleye çıkacağız.
“GAZİLER ESKİ YERDE ‘BURASI BİZE YAKIŞMIYOR’
DEDİLER HEMEN KENDİLERİNE YENİ BİNA YAPTIK”
Benim üzüldüğüm ve daha sonra bu ayıbımızı düzelttiğimiz bir konu var. O da Şehit aileleri ile Gaziler derneklerine yakışır bir bina yapılamamasıydı. Seçimden sonra 19 Eylül Gazi’ler Gününde birinci katta uygun olmayan bir yerde gazilerimizi ziyaret ettik. Orada bir gazimiz söz isteyerek ‘burası bize yakışmıyor’ dedi. Ben de ‘size değil büze yakışmıyor. Size yakışan bir yer yapamamak bizim ayıbımız” dedim ve orada söz verdim. Hemen başladık. Fatih Mahallesi’nde çık güzel bir yer yaptık, tahsis ettik. Valimiz içinin tefrişatını yaptı. Çok güzel bir dernek Merkezi oldu. Şehit ailelerimiz ve gazilerimize yakışır bir yer oldu. Bugüne kadar yapılmadığı için bu ayıp adına ben özür diliyorum. Bu ayıbı gidermek bize nasip oldu.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’DEN
ISPARTA’YA HUZUREVİ MÜJDESİ
Buradan Isparta halkımıza bir müjde vermek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Aile Bakanlığı Isparta’ya çok güzel bir huzurevi inşa edecek. Seçimden önce Huzurevi yıkılacak, yenisi yapılacak diye bina boşaltılmış. Yaşlılarımızın yaşayabileceği bir yer değildi gittikleri yer. Seçim öncesi göstermelik temel atılmış. Seçim çalışması olduğu anlaşılan bir görüntü. Biz göreve gelince Huzurevi yönetimi ile görüştük. Çözüm aradık. Vakfın Yeri ile Belediye yerinin birleşmesi gerekiyordu. Vakıf yerini vermek istemedi. Aile Bakanlığı projeyi yapamayacağını söyledi. Sonra meclisimizde çalışma yaptık, Işıkkent’ten yer tahsisi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. 150 kişilik çok modern bir Huzurevi yapılacak. Yeri verdik, bakanlık yapacak” dedi.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °