Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Atatürk Anıtının; Ne Zaman Yerine Konulacağını Açıkladı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Atatürk Anıtının; Ne Zaman Yerine Konulacağını Açıkladı

ISPARTA 9.04.2021 15:30:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Atatürk Anıtının; 
Ne Zaman Yerine 
Konulacağını 
Açıkladı
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye önündeki Otopark’ın üstünde bulunan Atatürk Anıtının Nisan ayı içerisinde yerine konulacağını açıklayarak; “Ayrıca, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtını da baştan sona tadilattan geçireceğiz” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
AYDOĞDU; “ATATÜRK ANITI NE
ZAMAN YERİNE KONULACAK?”
Geçtiğimiz yıl İYİ Parti’den istifa ederek Meclisin Bağımsız Üyesi olarak görevine devam eden Ahmet Aydoğdu, bugünkü toplantıda Başkan Başdeğirmen’in gündem maddelerinin görüşülmesine geçmesinden önce gündem dışı söz alarak Belediye önündeki Atatürk Anıtının akıbetini sordu. Aydoğdu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Belediyemizin önünde yıllarda duran bir Atatürk Anıtımız vardı. Ancak, otopark inşaatı nedeniyle yerinden kaldırılan bu anıt ne zaman yerine konulacak? Anıtın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramına kadar yerine konulmasını talep ediyorum” dedi.
BAŞDEĞİRMEN; “ATATÜRK
HEPİMİZİN ATATÜRK’ÜDÜR”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, Ahmet Aydoğdu’nun bu sorusuna bizzat kendisi cevap verdi. Başdeğirmen; “Evet, o anıt otopark inşaatı nedeniyle yerinden kaldırılmıştı. Yerine getirilmesinde hiçbir sorun yok. Bu işi neden bu kadar sorun yaptığınızı anlamıyorum. Atatürk hepimizin Atatürk’üdür. Evet Atatürk Anıtı yerine konulacak. Hatta, şuana kadar konulacaktı ama otoparkın yan taraflarında bir su sızması oldu. Yan taraflardan giren suyla ilgili dün ekip geldi incelemelerde bulundu ve o sızıntıyı kısa zamanda gidereceğiz. Ondan sonra Atatürk Anıtını yerine koyacağız. Hatta, güzel bir şey olması için anıtın çevresine döşemek konusunda taş siparişi verdik. O taşlar da geldi. Yakında döşenecek. Ancak, Anıtın yerine konulması 23 Nisan tarihini geçebilir. Muhtemelen bu ay sonuna kadar koyarız” dedi.
“CUMHURİYET MEYDANINDAKİ
ATATÜRK ANITINA BAKIM YAPACAĞIZ”
Belediye Başkanı Başdeğirmen, Valiliğin önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının da bakımını yapacaklarını belirterek; “Dün oraya gittim. İncelemelerde bulundu. Gerek Atatürk Heykeli gerekse Gül tutan kadın heykeli ve halı tutan erkek heykeli bir hayli yıpranmış. Bunları ve oradaki mermerleri baştan sona elden geçireceğiz ve yenileyeceğiz.
“19 MAYIS GENÇLİK
BAYRAMINA BİTİRECEĞİZ”
İnşaallah 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına kadar tamamlayıp çelenklerimizi Anıtın yenilenmiş şekliyle oraya koyacağız” dedi.
AYDOĞDU; “İLGİNİZ İÇİN
TEŞEKKÜR EDERİM”
Başkan Başdeğirmen’in konuşmasının ardından bir kez daha söz alan Ahmet Aydoğdu; “Atatürk Anıtlarına göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim sayın Başkanım” dedi.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °