Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Başkanı’nın adını kullanarak; Dolandırıcılık Yaptılar…

Belediye Başkanı’nın adını kullanarak; Dolandırıcılık Yaptılar…

ISPARTA 25.07.2019 06:11:00 0
Belediye Başkanı’nın adını kullanarak; 
Dolandırıcılık 
Yaptılar…
Isparta'da yaşayan M.T, isimli bir İşadamının kendisini telefonla arayıp "Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen" olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılması üzerine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.
 
Yardıma muhtaç çocuklara kıyafet yardımı için kendisinden talep edilen 10 Bin TL'yi bir bankanın hesabına aktaran İş Adamı M.T, bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Olay bugün saat 12.30. sıralarında meydana geldi. İş Adamı M.T'yi arayan kişi  "Sizi Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen" bağlıyorum" dedi. Daha sonra kendisini "Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen" olarak tanıtan kişi, İş Adamı M.T'den yardıma muhtaç çocuklara kıyafet yardımı için para talep etti. Kendisini verilen "Mustafa Özkan" adlı hesaba banka hesabına 10 Bin TL göndermesini istedi. İş Adamı M.T. ise internet bankacılığı üzerinden verilen hesaba parayı havale etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan İş Adamı M.T. hem belediye başkanlığına hem de emniyete müracaat etti.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN VATANDAŞLARI UYARDI
Dolandırıcılık olayının ardından Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, açıklamada bulundu. Başkan Başdeğirmen, Isparta Belediyesi'nin hiçbir zaman  kurum, kuruluş ve şahıslardan yardım adı altında para talep etmediğini ve vatandaşların bu gibi dolandırıcılık olaylarına karşı tedbirli olmalarını istedi. Başkan Başdeğirmen açıklamasında ise;  "Bugün ilimizde Isparta Belediyesi ve Belediye Başkanı adına dolandırıcılık olayı gerçekleşmiştir. Bazı işletme sahipleri ve yöneticileri telefonla aranarak ve Belediye Başkanlığının adını kullanıp daha sonra "Yardımı muhtaç çocuklara kıyafet yardımı" için para talep ettiği görülmüştür. Isparta Belediyesi bürokratlarının ve belediye başkanı olarak şahsımın hiç bir şekilde kurum, kuruluş ve şahıslardan böyle bir talebimizin olmadığını, bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşlarımın dikkatli olmalarını istiyorum. Ayrıca böyle durumlarda konuyu hemen emniyet ekiplerine bildirmelerini talep ediyorum" dedi.

 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °