Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Isparta’da Cuma Namazı ile İkinci Bayram Yaşandı

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Isparta’da Cuma Namazı ile İkinci Bayram Yaşandı

ISPARTA 30.05.2020 05:14:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen; 
Isparta’da 
Cuma Namazı ile 
İkinci Bayram 
Yaşandı
Koronavirüs nedeniyle ibadete kapalı olan camilerin cuma namazı ile birlikte ibadete açılmasıyla Isparta Belediyesi gerekli tüm tedbirleri aldı. Cuma namazını vatandaşlarla birlikte Ulu Cami Valilik arkasındaki meydanlıkta kılan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ramazan Bayramı'ndan sonra ikinci bir bayram olan cuma gününü yaşadıklarını belirterek, vatandaşların gönül rahatlığı içinde ibadetlerini gerçekleştirmesi için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.
 
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan camilerin yeniden ibadete açılmasıyla Isparta’da da vatandaşlar alınan tedbirlerle cuma namazlarını kıldı. Isparta Belediyesi vatandaşların cuma namazlarını sorunsuz şekilde kılabilmesi için şehirde cuma namazı kılınan noktalara dezenfektan kurulumu yaparak camiye gelen vatandaşlara da seccade ve maske dağıttı. Valilik arkasındaki Şehir Meydanında cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ramazan Bayramı'ndan sonra ikinci bir bayram olan mübarek Cuma gününü yaşadıklarını belirterek, Isparta olarak tüm camilerde gerekli hazırlıkları gerçekleştirdiklerini ifade etti.
“AMACIMIZ ISPARTA'DA HERKESİN
SORUNSUZ ŞEKİLDE İBADETİNİ YAPMASI”
Cuma namazı için alınan tedbirleri sıralayan Başkan Başdeğirmen; “Sosyal mesafenin korunacağı şekilde işaretlemeleri yaparak, tek kullanımlık seccade dağıttık. Maske dağıtımıyla ilgili de gerekli tedbirleri aldık. Ayrıca el dezenfektanları hazırlandı. Sonrasında maskelerin, eldivenlerin ortada bırakılmaması için geri dönüşüm kutularıyla birlikte tüm tedbirleri müftülüğümüzle birlikte aldık. Amacımız Isparta’da cumaya gelen herkesin sorunsuz şekilde ibadetini yerine getirebilmesi. Zaten sürecin başından itibaren Isparta’da hiçbir sorun yaşanmaması için bütün belediyelerimizle birlikte çok yoğun bir gayret sarf ettik. İnşallah bu cuma gününde de vatandaşımız gönül rahatlığı içinde ibadetini gerçekleştirebilecek" dedi.
"GÖNÜLDEN SELAMLAŞACAĞIZ"
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koordinasyonunda salgın sürecini olağanüstü bir başarıyla yürüttüğünün altını çizen Başkan Başdeğirmen; “İnşallah bundan sonra da normalleşme döneminin başlangıcına cuma namazıyla birlikte başlamış oluyoruz. Ama vatandaşlarımızın da dikkat etmesi gereken kurallar var. Mutlaka abdestli camiye gelmemiz gerekiyor. Biz seccade versek de kendi seccadesini getirmesi gerekiyor. Sosyal mesafeye ve el hijyenine de dikkat etmek gerekiyor. Birbirimizi çok özledik, camiyi çok özledik ama sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, bu durumu asla ihmal etmeyeceğiz, gönülden selamlaşacağız” dedi.
“YAVAŞ YAVAŞ
NORMALLEŞMEYE DÖNÜYORUZ”
1 Haziran'dan sonra yavaş yavaş seyahat yasağının da kalkmasıyla birlikte tüm ülkede normalleşme adımlarının atıldığını kaydeden Başkan Başdeğirmen; “Milletimiz, devletimiz, Cumhurbaşkanımız hep birlikte el ele bu süreci atlatacağız. Ispartalı hemşehrilerimizin ve daha sonra tüm Türkiye'nin ve İslam aleminin cumasını kutluyorum. Rabbim böyle zorlukları bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLARDAN ISPARTA
BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Uzun bir aradan sonra cuma namazı kılmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten vatandaşlar da seccade dağıtımı, dezenfektan kurulumu ve maske dağıtımı gibi önlemler alarak halk sağlığını korumaya gayret eden Isparta Belediyesi'ne de teşekkür etti.
 
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °