Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Başdeğirmen: Gençlerimizin Fikirleri Bizim İçin Çok Önemli

Belediye Başkanı Başdeğirmen: Gençlerimizin Fikirleri Bizim İçin Çok Önemli

ISPARTA 26.09.2022 15:11:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen: 
Gençlerimizin 
Fikirleri Bizim 
İçin Çok Önemli
Nasıl bir şehir hayal ediyorsunuz? Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirdeki liselerin öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, gençlerin fikirlerini önemsediklerini söylerken, “Nasıl bir şehir hayal ediyorsunuz. Fikirleriniz, düşünceleriniz, bizlere sunacağınız projeleriniz şehrimize hizmet edecektir. Hepimiz bu memleketin birer bireyleriyiz. Yaşadığımız topluma, yaşadığımız toprağa hizmet etmek zorundayız” dedi.
 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirdeki liselerin öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Gençleri dinleyen ve proje üretmelerini isteyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlerin fikirlerini önemsediğini söyledi. Eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte gençleri tek tek kapıda karşılayan ve onlarla sohbet eden Başkan Başdeğirmen, gençlerden gelen istek ve talepleri dinledi. Başdeğirmen, “Bizim tek başımıza, kendi düşüncelerimizle şehrimize çok büyük, çok güzel hizmetler yapabilmemiz mümkün değil. Sizlerin fikirleri bizim için çok önemli.
 
Gençlerimizin ‘Benimde bir projem var. Yaşadığım şehirde şunun da olması lazım’ düşüncesinde olduğunuzu düşünüyorum. ‘Ben belediye başkanı olsaydım şunu yapmazdım veya şunu yapardım’ düşüncesinde olduğunuzu biliyorum. Sizlerin yaşındayken bende belli projeleri, işleri kafamda yorumlardım. Bu düşünceler beni o günlerden bugünlere getirirken, belediye başkanı olursam şunu yapardım dediklerimi de yapmaya çalışıyorum. Ancak sadece bir tek kişinin fikrindeki ‘belediye başkanı olsaydım şunu yapardım’ demenin yeterli olmadığını da biliyorum. Sizlerle istişare halinde bu konuları konuşup Isparta’mıza neler yapmamız lazım, yaptıklarımızı biliyor musunuz? Bunları konuşalım istedim. Bizlerde bir şeyler yaptık, 3,5 yıldır Isparta’mızda görev yapıyoruz.
 
Yaptıklarımızı bir değerlendirelim istedim. Nasıl bir şehir hayal ediyorsunuz. Fikirleriniz, düşünceleriniz, bizlere sunacağınız projeleriniz şehrimize hizmet edecektir. Bu projelerde sizin emeğinizin olması, ‘bu projeyi ben söyledim, başkan yaptı’ demek çok farklı bir şey. Bizler çok güzel bir proje yapalım onun içine isminizi verelim. Şehrimize katkı sağlamak zorundayız” dedi. Eğitim, kültür, sağlık ve daha birçok konuda belediye olarak gerekli katkıyı sağladıklarına değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Belediyecilik sadece asfalt, kaldırım, çiçek, yol yapmak değil” derken, gençlerden proje çalışmaları yapmalarını istedi.
 
Başdeğirmen, “Bu masadan bu ortamdan sizlerle yaptığımız bu görüşmeden karlı çıkmamız lazım. Kim karlı çıkacak, şehirde yaşayan insanlar olarak karlı çıkmak zorundayız. Bende, sizlerde bu memleketin birer bireyleriyiz. Yaşadığımız topluma, yaşadığımız toprağa hizmet etmek zorundayız” görüşlerinde bulundu. Gençlerde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, proje hazırlıkları yapacaklarını dile getirirken, belediyenin özellikle engelli bireylere yönelik yapmış olduğu çalışmaların çok önemli olduğunu aktardılar. Gençler, “Başkanım engelli bireylere verdiğiniz önemi gözlemliyoruz. Şehrimizde güzel çalışmalar yapılmakta. Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz” dediler. Ayazmana Mahallesinde oturan bir gençte, kötü kokudan kurtulduklarını dile getirerek Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °