Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye 30 bin adet kumaş çanta dağıtacak

Belediye 30 bin adet kumaş çanta dağıtacak

ISPARTA 8.01.2019 07:20:00 0
Belediye 30 bin adet kumaş çanta dağıtacak
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, plastik poşetlerin ücretli olması kararını desteklediklerini ifade ederek, bu kararın çevre açısından önemli olduğunu vurguladı. Bu uygulamaya herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Günaydın, “Çöp alanlarımızda her yer poşetle dolu. Bunun kullanımını azaltmamız gerekiyor. Belediye olarak 30 bin adet çevreye uygun kumaş çanta hazırlattık. Bunun bin tanesi belediyeden, kalan kısmı ise pazar girişlerinde ücretsiz dağıtılacak” dedi.
 
Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'da yer alan düzenleme uyarınca, 1 Ocak 2019'dan itibaren plastik alışveriş poşetleri en az 25 kuruştan satılıyor. Bu kararı uygulamayan esnafa ise idari para cezası kesilecek. Bu kapsamda Isparta Belediyesi, çevreye duyarlı kumaş çantalar hazırlattı. Çantalar bugün itibariyle belediye binası girişinden ve Pazar yerleri girişlerinden ücretsiz alınabilecek.
HERKESİN SAYGI GÖSTERMESİ LAZIM
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, plastik poşetle ilgili çıkan yasayı desteklerini ifade ederek, “Çöp alanlarımızda her yer plastik poşet. Çok fazla poşet kullanımı var. O yüzden bu kararı destekliyoruz. Projeye de herkesin saygı göstermesi lazım” dedi.
30 BİN ADET HAZIRLANDI
Isparta Belediyesi’nin 30 bin adet dayanıklı ve çevreye duyarlı kumaş torba hazırlattığını kaydeden Başkan Günaydın, “Çantalarımızı ücretsiz olarak belediye binasından veya Pazar yerleri girişlerinden temin edebilirsiniz. Bin tanesini belediyede geri kalan kısmını da pazar yerlerinde dağıtacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: dağıtacak çanta kumaş adet belediye
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °