Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Beklenen tren Isparta'ya gelmedi

Beklenen tren Isparta'ya gelmedi

ISPARTA 11.12.2018 07:04:00 0
Beklenen tren Isparta
11 yıl önce demiryolunun bakıma alınması nedeniyle iptal edilen Isparta-İzmir arasındaki Göller Ekspresi’nin 10 Aralık’tan itibaren seferlere başlayacağı iddia ediliyordu ancak beklenen tren İlimize gelmedi.
 
Isparta-İzmir arasındaki Göller Ekspresi, 11 yıl önce demiryolunun bakıma alınması nedeniyle iptal edilmişti. Isparta’nın bu konuda uzun zamandır beklediği haberi ise TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, Ekim ayında Isparta Valiliği’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açıklamıştı. Açıkgöz, “Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah Aralık ayının 10’undan sonra Göller Ekspres’i olacak. Bu konuda bütün teklifler yapıldı. Aralık ayında Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattı İzmir’e kadar planlanıyor. Bu konu yüzde 90 gerçekleşecek diyebilirim” demişti.
Bu açıklamanın ardından Kasım ayında hem Burdur hem de Isparta basınında tren seferlerinin 10 Aralık itibariyle başlayacağı hatta İzmir kalkışının saat 22.30, Isparta varışının ise 07.00 olacağı iddia edilmişti. Bu iddianın ardından Göller Ekspresi ile ilgili oluşan beklenti boşa çıktı. Tren, dün 10 Aralık olmasına rağmen Isparta’ya gelmedi.
Konuyla ilgili Gülses Muhabiri, TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri’ye ulaşmaya çalıştı ancak kendisi bu konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını, gerekli bilginin TCDD Taşımacılık Müdürlüğü’nden alınabileceğini özel kalemi aracılığıyla bildirdi. TCDD Taşımacılık Müdürlüğü’nde ise konuyla ilgili muhatap bulunamadı.
Öte yandan Gülses Muhabirinin edindiği bilgilere göre; Göller Ekspresi’nin yeniden başlamasıyla ilgili bir düşünce vardı fakat bununla ilgili tamamlanmış bir süreç henüz yoktu. Ayrıca hat üzerinde çalışacak olan tren setiyle ilgili de sorun yaşandı. Bu nedenle Göller Ekspresi, 10 Aralık’ta hizmete alınamadı. Yetkililer tren seferlerinin ne zaman başlayacağı konusunda açıklama yapmaktan kaçınırken, net olmamakla birlikte Göller Ekspresi’nin Mart ayında başlayabileceği öğrenildi. GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler: gelmedi spartaya tren beklenen
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °