Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bedelliler Yemin Etti!

Bedelliler Yemin Etti!

ISPARTA 16.11.2019 08:36:00 0
Bedelliler 
Yemin 
Etti!
Isparta İl Jandarma Komutanlığı’nda bedelli olarak silah altına alınan 42 asker 21 günlük eğitimlerinin ardından silaha el basarak yemin edip terhis oldular.
 
KAPALI SPOR SALONUNDA YEMİN TÖRENİ
Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından dün saat 10.00'da Çevre yolu üzerinde Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi Karşısında bulunan Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonunda Bedelli Askerler için yemin töreni düzenlendi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu,  ve yemin eden askerlerin aileleri katıldı. Törende 21 günlük eğitimlerini tamamlayan 42 Jandarma Er yapılan yemin töreniyle yeminlerini ederek terhis oldular. 
“ÜÇ HAFTADA
ASKERLİĞİ ÖĞRENDİK”
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan tören, sancağın yerini almasıyla devam etti. Törende ilk konuşmayı Bedelli askerlikte 3. Dönem askerleri olan 42 asker adına seçilen bir asker yaptı ve şunları söyledi; “Bugün 3 haftalık süremizi doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar dedelerimizden, babalarımızdan ve ağabeylerimizden devam eden bu kutsal nöbeti şimdi bizler devraldık. 3 haftalık süre içerisinde temel askerlik eğitimi, disiplin ve askerliği öğrendik. Eğitim sonucunda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatan, millet ve aile sevgisini, arkadaşlık ve kardeşlik duygularını daha da pekiştirdik.
“BİZE VERİLECEK HER GÖREV VE
VAZİFENİN ÜSTESİNDEN GELECEK GÜÇTEYİZ”
Bugün askerliğimizin en anlamlı günü. Ettiğimiz askerlik yeminine bağlı kalacağımıza, bundan sonra atacağımız her adıma daha anlamlı, her hareketimizin daha bilinçli olacağına şeref sözü veriyoruz. Bizleri yetiştiren anne ve babalar. Uzun ve karanlık gecelerde rahat uyuyun. Çünkü namusun bekçisi olduğunu bile Türk askeri var. Memleketimizin nur yüzlü anaları övünün ve gurur duyun; çünkü bu vatan için şehit olmaya ant içmiş evlatlarınız var. Bu vatanın yılmaz bekçileriyiz, bu vatan için yaşar ve bu vatan için şehit oluruz. Askerlik eğitimimiz 3 hafta ile sınırlı sayılmasın. Bize verilecek her görev ve vazifenin üstesinden gelecek güçteyiz. Bizi kısa sürede yetiştiren komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı arz ediyoruz. İçtiğimiz bu anda bağlı kalacağımıza söz veriyoruz. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.
ATAY; “MEHMETÇİKLERİMİZ
MİLLETİMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR” 
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay da törende yaptığı konuşmasında; “Çok değerli anne ve babalar; her anne ve baba evladının askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak ister. Bu kutsal yuvaya adım attığı andan itibaren Mehmetçik adını alan evlatlarınız bizim olduğu kadar sizin ve yüce milletimizin de gurur kaynağıdır. Mehmetçiklerimize verdiği emekten ve ant içme törenine katılarak güç ve moral kaynağı olmanızdan dolayı hepinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
“BU AND SİZİN TÜRK ORDUSUNA MENSUP
BİR ASKER OLDUĞUNUZUN KABUL BELGESİDİR”
Sevgili Mehmetçikler; sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın üzerine el koyarak anne ve babalarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde cumhuriyet, vatan ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus şerefiniz üzerin and içtiniz. İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir.
“ANDINIZ VATANA,
MİLLETE HAYIRLI OLSUN”
Ülkemizin farklı bölgelerinden, farklı mezhep gruplarından evlatlarımız olarak aynı duygularla birliğimize katıldınız. Ülkeye hizmet sadece kışlalarla sınırlı değildir. Mevcut görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamın, doğruluğun ve dürüstlüğün, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden, yemininize bir ömür boyu sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesiz yoktur. Unutmayınız; ne iş yaptığınızın bir önemi yoktur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Andınızın sizlere, ailenize, milletimize ve devletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, başarılar dilerim” dedi.
SİLAHLARA EL
KOYARAK YEMİN ETTİLER
Törende daha sonra; Bedelli olarak silahaltına alınan 42 Jandarma Er asker 21 günlük eğitimlerinin ardından silaha el basarak yemin etti ve terhis oldu.
ASKERLERİN BELGELERİNİ
ATAY VE GÖZGÜN VERDİ
Daha sonra, eğitim birliğine ilk katılan askerlere belgeleri ve hediyeleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay ve Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün tarafından verildi.
ASKERLER İLE AİLELERİ
BİRBİRİNE KAVUŞTU
Yaklaşık bir saat süren yemin töreni, yapılan geçit töreni ile sona erdi. Geçit töreninin ardından askerler aileleri ile buluştular. Bu buluşma anlarında duygulu dakikalar yaşandı.
 

Anahtar Kelimeler: bedellileryeminetti
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °