Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bayram ikramiyesi kamu çalışanlarına da verilmeli

Bayram ikramiyesi kamu çalışanlarına da verilmeli

ISPARTA 17.05.2018 08:22:00 0
Bayram ikramiyesi kamu çalışanlarına da verilmeli
Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak, emeklilere verilecek bayram ikramiyesi kararını olumlu ancak eksik karşıladıklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarının ve Devlet Memurlarının ikramiye kararı dışında tutulmasının maliyet ve kaynak dahil olmak üzere hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Bayram öncesinde Hükümet, yaklaşık 2 Milyon 600 Bin kamu görevlisini unutmamalı, memur ailesini boynu bükük bırakmamalıdır” dedi.
 
 
Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak, emeklilere 2 dini bayram öncesinde verilecek olan bayram ikramiyesinin memurlara da verilmesini talep etti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Durak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hükümet, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000’er TL, olmak üzere yılda 2000 TL Bayram İkramiyesi verileceği açıklandı. Bu, her ne kadar miktarı yetersiz olsa da sayıları 12 milyonu bulan emeklilerimiz açısından son derece olumlu bir karar oldu. 
 2010 YILINDAN BERİ TALEP EDİYORUZ
      Türk Sağlık Sen olarak 2010 yılından beri emeklilere, sağlık çalışanlarına ve Kamu görevlilerine dini bayramlarda ikramiye verilmesi konusunu toplu pazarlıklar başta olmak üzere bütün platformlara taşıdık, tartışılmasını sağladık, sürekli kamuoyu gündeminde tuttuk. Talebimizi her dile getirişimizde bütün kesimlerden son derece olumlu geri dönüşler aldık. 
EMEKLİLERE İKRAMİYE VERİLMESİ OLUMLU
ANCAK BİR O KADAR DA EKSİK BİR UYGULAMA OLACAKTIR
       Ancak çeşitli gerekçelerle sağlık çalışanlarına,  Devlet Memurlarına ve emeklilere Bayram İkramiyesi verilmesi konusundaki önerimiz bugüne kadar bir türlü hayata geçirilmedi. Bugün ise Hükümetin açıklamış olduğu programa göre yalnızca emeklilere Bayram İkramiyesi verilmesi söz konusu olmuştur. Emeklilere ikramiye verilmesi olumlu ancak bir o kadar da eksik bir uygulama olacaktır.
İKRAMİYENİN MALİYETİ İSE YALNIZCA YILLIK 6 MİLYAR TL OLACAKTIR
      Hükümet 12 milyon emekliye yılda iki defa 1000 TL ikramiye verirken, yaklaşık 2 Milyon 600 Bin kamu görevlilerini göz ardı etmemeli, çalışanlarımızı bu haktan mahrum bırakmamalıdır.  12 Milyon emekliye verilecek ikramiyenin yıllık maliyeti 24 milyar TL’yi bulmaktadır. Kamu görevlilerine aynı miktarda verilecek ikramiyenin maliyeti ise yalnızca yıllık 6 milyar TL olacaktır.
 YILDA İKİ İKRAMİYE SAĞLIK ÇALIŞANINA
VE DEVLET MEMURLARINA DA VERİLMELİDİR
       Hükümet yetkilileri Türkiye'nin dünyan Devletleri arasında 16. Büyük ekonomisi olduğunu, Milli gelirin son 15 yılda arttığını yazılı ve görsel basında sıklıkla dile getirilmektedirler. Artan milli gelirden kamu çalışanlarının payına düşen yılda iki ikramiye sağlık çalışanına ve Devlet Memurlarına da verilmelidir.
SEHVEN UNUTULDUĞU KANAATİNDEYİZ
      Sayın başbakanımız tarafından yapılan bu açıklamada kamu çalışanlarının sehven unutulduğu kanaatindeyiz. Hükümet tarafından tam 300 milyar TL tutarındaki kamu alacakları, vergi barışı kapsamına alınmaktadır. Çeşitli indirim ve aflar yoluyla kamu bütçesinde on milyarlarca liralık ek maliyet oluşturulurken yalnızca 6 milyar TL maliyet oluşturacak bir ödeme ile yaklaşık 2 Milyon 600 Bin kamu görevlisi, aileleriyle birlikte yaklaşık 12 milyon vatandaşımız da mutlu edilmelidir.
HAKKANİYETE VE ADALETE DE AYKIRIDIR
      Yıllardır ifade ettiğimiz üzere çalışan kesim arasında enflasyondan en fazla etkilenenler sağlık çalışanları ve Devlet Memurları  olmaktadır. En son imzalanan toplu sözleşmelerde dahi işçilerle memurlar arasında büyük bir uçurum oluşturulmuştur. Kamu işçileri yıllardır ikramiye almaktayken, memurlarımızın bu haktan faydalanamaması hakkaniyete ve adalete de aykırıdır.
KAMU GÖREVLİLERİ BİR KERE DAHA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞLARDIR
       Yurdumuzun en ücra köşelerine kadar 24 saat kesintisiz hizmet götüren  ve vatandaş memnuniyetini sağlayan Sağlık çalışanı ve kamu görevlilerimiz, alınan her karar sonrasında kendilerini dışlanmış ve unutulmuş hissetmektedir. Emeklilere ikramiye verilirken memurların bu uygulamanın dışında tutulması kararıyla, kamu görevlileri bir kere daha hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu bakımdan memurların da Bayram İkramiyesi alması, kamu görevlilerinin yıldan yıla eriyen alım gücünün hiç olmazsa bayramlar vesilesi ile bir nebze olsun yükseltilmesini sağlayacak, çalışma barışına ve adaletin tecellisine katkıda bulunacaktır. Adalet de bunu gerektirir.
2 MİLYON 600 BİN KAMU GÖREVLİSİNİ UNUTMAMALI
       Sağlık çalışanlarının ve Devlet Memurlarının ikramiye kararı dışında tutulmasının maliyet ve kaynak dahil olmak üzere hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Bayram öncesinde Hükümet, yaklaşık 2 Milyon 600 Bin kamu görevlisini unutmamalı, memur ailesini boynu bükük bırakmamalıdır.”
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °