Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bayram ikramiyelerine enflasyon farkı talep ediyoruz

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Ramazan Bayramı için önümüzdeki hafta emeklilere verilecek olan in lira ikramiyeye en az yüzde 26 zam yapılmasını isteyerek; “Bu da emeklilerimize yeni bir bayram müjdesi o

ISPARTA 23.05.2019 13:01:00 0
Bayram ikramiyelerine 
enflasyon farkı talep ediyoruz
Milyonlarca emekli yılın ilk ikramiyesini almaya hazırlanıyor. 2018 yılı itibariyle yasalaşan ve her sene iki kere bayramdan önceki günlerde verilmesi öngörülen emekli ikramiyesinden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yararlanıyor.
'HER YIL ARTIRILSIN'
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki düzenlemeyle birçok ödeme yıllık bazda yüzde 26 artırıldı. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir.
İkramiyelere en az yüzde 26 oranında yapılacak artış, emeklilerimiz için yeni bir bayram müjdesi olacaktır" dedi.
İkramiyelere yapılacak artışların sistemli bir şekilde belirlenmesi gerektiğini ifade eden Ersal; "Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir" diye konuştu. Ersal, ikramiyedeki artışın esnafa da olumlu yansıyacağını söyledi.
2 BAYRAM 2 BİN 520 TL İKRAMİYE
Bayram ikramiyesine yüzde 26 oranında zam yapılırsa, emekliler, bu yıl toplam 2 bin 520 lira ödeme alabilecek.
DUL-YETİME DE ZAM
Emekliler Derneğinin isteği hayata geçerse, bayram ikramiyesi bin liradan bin 260 liraya çıkacak. Bu artış, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanlara da yansıyacak. Örneğin; yüzde 50 ölüm aylığı alan dul eş 500 lira ikramiye alırken, bu tutar 630 liraya yükselecek.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °