Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Batı Akdeniz Hestourex 2019’da tanıtıldı

Batı Akdeniz Hestourex 2019’da tanıtıldı

ISPARTA 9.04.2019 07:00:00 0
Batı Akdeniz Hestourex 2019’da tanıtıldı

Isparta, Antalya, Burdur sağlık, alternatif ve spor turizm potansiyelini birlikte BAKA standında tanıttı

 

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya’da gerçekleştirilen Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex 2019’da Antalya, Isparta ve Burdur’un sağlık, alternatif ve spor turizmi potansiyeli Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) standında tanıtıldı. 165 ülkeden yaklaşık 6 bin alım heyetinin katılıp ikili görüşmeler gerçekleştirdiği Hestourex 2019’da ‘yerel partner’ statüsünde düzenleyicisi olarak destek veren BAKA’nın standında üç ilden 30 kamu ve özel kurum kuruluş, turizm, sağlık ve spor tesisleri işletmeleri tanıtım gerçekleştirdi. Ziyaretçiler, Batı Akdeniz stantlarında bölgedeki hastanelerin, sağlık, alternatif ve spor turizm altyapılarının yanısıra SAREM’in ürettiği tıbbi sülükler gibi diğer tamamlayıcı tedavi hizmetleri hakkında bilgilendi ve tanıdı.

Türkiye turizmini yıla yaymak, kitle turizminden ayrı nitelikli turizm hareketi sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gençlik ve Spor, Sanayi ve Teknoloji, Sağlık, Kültür ve Turizm bakanlıkları ile kalkınma ajanslarının destekleriyle bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Hestourex 2019, Antalya Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katıldığı törenle açılan ve 4 gün süren Hestourex 2019’a BAKA da, ‘yerel partner’ statüsünde düzenleyicisi olarak destek verdi. BAKA, en büyük stant alanlarından birisini Antalya, Isparta ve Burdur sektör temsilcilerine sundu.

BATI AKDENİZ AYNI STANDA

Antalya, Isparta, Burdur’dan 30 kamu ve özel kurum kuruluş, turizm, sağlık ve spor tesisleri işletmeleri BAKA standında, bölgenin sağlık, alternatif ve spor turizmi potansiyelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Isparta ve Burdur’dan Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, ürettiği tıbbi sülükleriyle ilgi gören Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM), Isparta Şehir Hastanesi, Özel Meddem Hastanesi, Sütçüler ve Güneykent belediyeleri, Lavanta Kokulu Kuyucak, Lisiana Doğa, Saklıgöl Evleri, Tefenni Villas ve Bucak Travel tanıtım çalışması gerçekleştirdi.

BAKA standının Antalya bölümünde ise; ilan edilen 2019 Aspendos Yılı’na uygun olarak Aspendos Antik Tiyatrosu temalı stant tasarımı kullanıldı. Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Derneği(ATİB), Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu(TURSAF) üyesi sağlık turizmi kuruluşları ve derneği, Alanya Sağlık Turizm Derneği ALSTUD ve Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi Derneği (UASTED) üyeleri 17 sağlık turizmi kuruluşu tanıtım yaptı. Mini golf alanıyla, alternatif, sağlık ve spor turizmi potansiyelinin tanıtıldığı Batı Akdeniz standına, yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi geldi. BAKA standında tanıtım yapan katılımcılar, Hestourex’deki ikili görüşmelere de katılarak yeni işbirlikleri için ön görüşmeler de gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri de, Batı Akdeniz standını ziyaret ederek başarılar diledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleriyle ilki 2017’de düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Hestourex 2019’da; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yanı sıra kalkınma ajanslarının, Azerbaycan, Estonya, Litvanya ve Rusya Atletizm federasyonları, Mısır ve Malezya Uluslararası Bisiklet Birliği, Yunanistan, Rusya ve Almanya voleybol federasyonları, Özbekistan ve Tunus golf federasyonları, İran Futbol Federasyonu, Bosna Hersek ve Kıbrıs tenis federasyonlarının stantlarında tanıtım yapıldı.  Bu yıl ana teması ‘spor turizmi’ olan Hestourex’de oluşturulan sahalarda da basketbol, atıcılık, tenis, atletizm gibi çok sayıda spor dalında küçük büyük katılımcılar spor da yapabildi. Hestourex 2019, gerçekleştirilen gala yemeği ile tamamlandı.


Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °