Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Yalçın Baysan Ziyaretlerini Sürdürüyor; MÜSİAD’tan Gülbirlik’e Ziyaret

Başkan Yalçın Baysan Ziyaretlerini Sürdürüyor; MÜSİAD’tan Gülbirlik’e Ziyaret

ISPARTA 23.06.2020 08:20:00 0
Başkan Yalçın Baysan Ziyaretlerini Sürdürüyor; 
MÜSİAD’tan 
Gülbirlik’e
Ziyaret
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’i makamında ziyaret etti.
 
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, Isparta ekonomisi için son derece önemli olan ve şehrin ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşları ziyaretini sürdürüyor.
BAYSAN; “GÜL ŞEHRİMİZİN GÜLCÜLÜK
KURULUŞU GÜLBİRLİK’İ ZİYARET ETTİK”
Başkan Yalçın Baysan, bu doğrultuda geçtiğimiz gün kısa adı Gülbirlik olan Gül – Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni ziyaret etti. Girişte Genel Müdür Hasan Çelik tarafından karşılanan Başkan Yalçın, gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “MÜSİAD Isparta olarak üyelerimizden Gülbirlik Genel Müdürü Sayın Hasan Çelik Beyefendi ile bir araya geldik. Kendisi Fransız Filolojisi mezunu olan Hasan Bey, 1986 yılından itibaren Gülbirlik’in çeşitli kademelerinde bulunduktan sonra 2011 yılından bu yana Gülbirlik Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.
“GÜL ISPARTA İÇİN HER ŞEYDİR”
Isparta’nın özü olan ve Türkiye’nin incisi “Gül”ün tarihçesi en az insanlık tarihi kadar eskidir. Gül çiçeğinin insanlık tarihindeki yeri ve önemi hakikaten muhteşemdir. Tarihin her döneminde gül, insanlığın dikkatini çekmiş olup, kraliçelerin, sultanların ve hükümdarların adeta gözdesi, gönül elçisi olmuştur. 1954 yılında 9 birim kooperatifin birleşmesiyle “GÜLBİRLİK” kurulmuştur. Gülbirlik gülyağının yanı sıra Gülkonkreti (katı gülyağı) imalatına başlamıştır. Gülbirlik’in hala 6 birim Kooperatifi, 8000 üretici ortağı ile 4 ayrı yerde kurulu Gülyağı tesisi ve Gülkonkreti tesisi mevcuttur. Gülbirlik’te 17 personel, bağlı Şirketi olan Rosense de 92 personel ile 6 Yönetim Kurulu Üyesiyle hizmet vermektedir.
“SAYGIDEĞER ÜYEMİZ GÜLBİRLİK
VE YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Türk ve Dünya standartlarına uygun Gülyağı, Gülkonkreti ve %100 doğal Gülsuyu üretimini gerçekleştiren Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük üretici ihracatçı kuruluşudur. Bugün itibariyle Gülbirlik ve özel işletmeler dünya Gülyağının yaklaşık %65’lik kısmını karşılayarak sektöründe dünyada birinci sırada yer almaktadır. Saygıdeğer üyemize bizleri ağırlamalarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °