Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Tural'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Tural'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ISPARTA 28.10.2019 15:39:00 0
Başkan Tural
ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümünde mesaj yayınladı.
 
TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ
ENGELLEYEMEYECEKLER
ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümünde yayınladığı mesajında “Terör örgütleri ve onları kullananlar hain emellerine ulaşamayacak, üretimde, ihracatta, büyümede, sosyal hayatta ve daha birçok alanda büyük hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecekler” dedi.
ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Tural, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın herkes için çok özel ve gurur dolu bir gün olduğunu vurgulayarak, “Millet olarak sahip olduğumuz Cumhuriyet, demokrasi ve birlik-beraberlik gibi değerlerden büyük güç alarak yarınlara daima umutla bakıyoruz. Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet bize atalarımızdan kalan en büyük ve güzel miras olup her geçen gün değeri daha iyi anlaşılmaktadır” dedi. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımların, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorunda olduğunu belirten Başkan Tural, mesajında şu ifadelere yer verdi:
CUMHURİYET MİLLİ
İRADENİN YÖNETİMİDİR
"Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere de ulaşacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘muasır medeniyet seviyesine' ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirilmesini hedeflemişti. Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir”
TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ HAZMEDEMEYENLER
EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK
Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel değerlere olan bağlılığı ile Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada önemli rol üstlendiğine dikkat çeken Başkan Tural, “Bu önemli gelişmeyi hazmedemeyenlerin, birliğimize ve beraberliğimize kast eden hiçbir saldırısı bundan sonra da başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri ve onları kullananlar hain emellerine ulaşamayacak, üretimde, ihracatta, büyümede, sosyal hayatta ve daha birçok alanda büyük hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyeceklerdir. Milli birliğimiz ve beraberliğimiz söz konusu olduğunda, toplumu oluşturan tüm kesimlerin üzerine düşeni yapması da gereklidir.
Devlet ve millet olarak, ortaya koyduğumuz hedeflere varmak için ekonomiye katkılarımızın, üretmede, istihdam sağlamadaki sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve daha çok çaba göstermeliyiz. Bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °