Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Tural’dan Berat Kandili Mesajı

Başkan Tural’dan Berat Kandili Mesajı

ISPARTA 7.04.2020 10:29:00 0
Başkan Tural’dan 
Berat Kandili 
Mesajı
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede evlerimizde bir an önce sağlıklı günlere kavuşmak için dua edelim” dedi
 
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural,  Berat Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Tural mesajında şunlara yer verdi:
 
“Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller hepimiz için ruhani bir arınma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. Berat gecesi de hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından biridir. Berat bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran bir fırsat gecesidir. Berat, mağfirettir. İlahî rahmetin tecelli ettiği gündür. Berat, nedamet ve umut zamanıdır. Berat gecesi bize sadece Allah’ın affına mazhar olmayı değil, affedici olmayı da hatırlatır. Zira Allah’tan af bekleyen affedici olur. Kendisine, ailesine, din kardeşlerine, çevresine ve tüm kâinata karşı affedici ve hoşgörülü olur. Bu gecede Yüce Mevla’dan en büyük niyazımız, ülkemizde ve dünyada akan kanların durması, insanlıktan nasiplerini almamış hainlerin, din ve devlet düşmanlarının sonunun gelmesidir.
 
Tabi bir taraftan Berat gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşarken diğer taraftan tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de görülen ve can kayıplarına sebebiyet veren Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. Yaşadığımız bu süreçte, alınan tüm tedbirlere uyalım ve sosyal izolasyon sağlayarak zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede evlerimizde bir an önce sağlıklı günlere kavuşmak için dua edelim.  Yüce Mevlam, bu mübarek geceler hürmetine bu niyazımızı geri çevirme. Rabbimiz, günah yüklerinden arınmış hayra anahtar, şerre kilit olmaya azmetmiş, yüreğini imana açmış, kullar olarak Ramazan ayına ulaşmamızı nasip eylesin. Bu gecelerin manasının idraki, size ve sevdiklerinize sağlık ve mutluluk, geçmişlerinize rahmet, ülkemize ve Isparta’mıza huzur getirmesi temennisi ile Berat Kandiliniz mübarek olsun” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: kandilimesajı turaldanberat başkan
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °