Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Tural, Bayram öncesi vatandaşı uyardı

Merdiven altına itibar etmeyin alışverişi tanıdık esnaftan yapın

ISPARTA 28.05.2019 08:15:00 0
Başkan Tural, Bayram öncesi vatandaşı uyardı
EKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı, şeker tüketimine dikkat çekerek vatandaşları uyardı: “Merdiven altında üretilen sağlıksız ürünlere itibar etmeyin. Alışverişinizi tanıdık bildik esnaftan yapın”  
Ramazan Bayramında tüketimi artan baklava, şeker, çikolata gibi benzer ürünlerde merdiven altı üretim de artış gösteriyor. Özellikle, bayram nedeniyle satışı artan ve fiyatları olması gerekenden düşük olan ürünlerin sağlıksız şartlarda ve merdiven altı üretim olduğu bilinmesi gerekiyor. EKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’dan uyarı geldi. Tural, vatandaşlardan merdiven altında üretilen sağlıksız ürünlere itibar etmemelerini istedi. Özellikle yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şeker, çikolata gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durulması gerektiğini kaydeden Tural “Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi bilmek gerekir. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, pastacı kim olursa olsun kendi yemediği hiçbir ürünü müşterisine satmaz. Onun için bu özel günlerde alışverişinizi tanıdık bildik esnaftan yapın' diye konuştu.
15 LİRAYA BAKLAVA OLMAZ
Merdiven altı üreticilere karşı vatandaşın uyanık olması gerektiğini belirten Tural, “Bugün yarı fiyatına yani 10-15 liraya baklava, çikolata ve şeker olmaz. Kullanılan fıstığın, cevizin, şekerin, yağın maliyetini bile karşılamaz. Maalesef mübarek Ramazan bayramında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa tenezzül eden bu tür fırsatçıları anlamak mümkün değil. Vatandaşımız merdiven altı üretimden uzak durmak için, olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşmalıdır. Albenisi olan, değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmek de vatandaşımızın görevidir' diye konuştu.
MERDİVEN ALTIYLA MÜCADELE ŞART
Bayramda vatandaşı, sağlıksız ürünlerden uzak tutmak adına denetimlerin artırılması gerektiğini ileten Başkan Tural, “Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak ürün fiyatlarının artması da merdiven altı fırsatçılarının iştahını artırdı. Cebini ve bütçesini düşünen vatandaşlarımız ucuz diye bu ürünleri aldığında kâr ettiğini düşünmesin. Hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen merdiven altı ürünler insan sağlığını hiçe sayıyor. Bir taraftan da kayıt dışılığı artırarak ekonomimize zarar veriyor. Bu nedenle esnafa, vatandaşa ve ekonomiye zarar veren merdiven altı üretimle mücadele hızlanmalı, denetimler artırılmalı” şeklinde konuştu.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °