Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Şükrü Başdeğirmen; Felaket Tellallığı Yapıyorlar!

Başkan Şükrü Başdeğirmen; Felaket Tellallığı Yapıyorlar!

ISPARTA 7.04.2020 09:58:00 0
Başkan Şükrü Başdeğirmen; 
Felaket 
Tellallığı 
Yapıyorlar!
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sosyal medyada dolaşan ve koronovirüs hastaları için kazıldığı iddia eden mezarlıklarla ilgili paylaşımlara sert tepki göstererek; “Oysa o mezarlar normal vatandaşlarımız için daha önceden kazılarak hazırlanan mezarlar. Böyle paylaşımlar halkı galeyana getirmeye çalışmak ve felaket tellallığı yapmaktan öteye gidemez” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının da inceleme başlattığı sosyal medyada paylaşılan sıralı şeklindeki mezar yerler görüntüleri ile ilgili açıklamada bulundu.  
BAŞDEĞİMEN; “O MEZARLAR NORMAL VEFAT EDENLER 
İÇİN ÖNCEDEN KAZILIP HAZIR EDİLEN MEZARLARDIR” 
Başkan Başdeğirmen, bugün gazetecilere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Böyle rezalet bir şey olmaz. Burada tam bir felaket tellallığı yapılıyor. Kimsenin gerçek dışı şeylerle halkı galeyana getirme, telaşlandırma hakkı yoktur. Biz Isparta Belediyesi olarak 300 bin kişinin yaşadığı şehirimizde normal olarak yani eceliyle vefat eden vatandaşlarımız için daha önceden mezarlar kazıp hazır hale getiriyoruz. Şimdi bir vatandaşımız vefat ettiğinde yakınlarına ‘Siz biraz bekleyin biz mezarını kazalım size haber verelim mi’ diyeceğiz. Tabiki öyle bir şey yok. Çünkü, cenaze beklemez. Hazır mezar yerlerimizi kendilerine gösteriyoruz ve vefat eden vatandaşlarımız oralara defnediliyorlar. 
“KİMSENİN HALKIMIZI YANLIŞ 
YÖNLENDİRME HAKKI YOKTUR” 
İşte burada videosu çekilerek sosyal medyada paylaşılan sıralı hazır mezarlar da bunlardan sadece bazıları. Bunları Koronavirüsten ölen vatandaşlar için kazılmış gibi göstermek olayı saptırmaktan başka bir şey değildir. Halkı gaflete düşürmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi. 
“KORONAVİRÜSTEN SADECE BİR 
VATANDAŞIMIZI DEFNETTİK” 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta7da vaka sayısının fazla olmasına rağmen ölüm sayısının sadece 2 olduğunu ve bunlardan birisinin diğer illerden gelmiş umreci olması nedeniyle memleketine gönderildiğini, diğerinin ise Isparta’da defnedildiğini sözlerine ekledi. 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °