Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sezgin Kel, kolları sıvadı: Genç İHH, Çalışan Gençlik Komisyonu Oluşturuyor!

Başkan Sezgin Kel, kolları sıvadı: Genç İHH, Çalışan Gençlik Komisyonu Oluşturuyor!

ISPARTA 31.07.2019 11:35:00 0
  Başkan Sezgin Kel, kolları sıvadı: 
Genç İHH, 
Çalışan Gençlik 
Komisyonu 
Oluşturuyor!
Genç İHH Isparta Şubesi Teşkilatlanma, Eğitim, Sosyal ve Kültürel İşler, Proje Fon Birimlerine bir yenisini daha ekliyor. Onun adı da; Çalışan Gençlik Komisyonu olacak.
 
İHH’nın sadece Isparta ve Türkiye değil, tüm dünyaya hizmet veren bir Vakıf olduğunu ifade eden Genç İHH Isparta İl Başkanı Sezgin Kel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere Genç İHH; Genç Sivil Toplum Kuruluşları içinde gerçekleştirdiği çalışma ve ürettiği projelerle Gençlerin gönüllü faaliyetlere katılımı, kişisel gelişimlerinin yanı sıra toplumsal bütünleşmelerini sağlayarak gençleri katılımcılık alanında aktif hale getirecek Vizyoner, kolektif şuura sahip Sivil Toplum Kurulu olarak kurumsallaşmıştır.
KEL; “GENÇLER STK’LARDA
LOKOMOTİF ROL OYNUYOR”
Gönüllü faaliyetlerin gerçekleşmesi noktasında dinamik bir güç olarak gençler pek çok alanda olduğu gibi Sivil Toplum Çalışmalarında da lokomotif rol alarak gönüllü faaliyetlere katılmakta ve böylelikle hem kişisel gelişimlerine hem de toplumsal kalkınmaya destek olmaktadırlar. Bu sayede eğitim, sosyal, kültürel vb. geniş bir yelpazeye yayılan gönüllü faaliyetler, sahip olduğu insan kaynağı sayesinde ihtiyaç duyulan alanlara sınırlı imkânlarla hizmet etmeyi kolaylaştırmaktadır.
Gönüllü gençler, bir yandan yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı bulurken bir yandan da mesleki gelişimleri konusunda kendilerine de bireysel fayda sağlamaktadır. Bu bağlamda Genç İHH Isparta Şubesi olarak, okuma çağında olup herhangi bir sebeple çalışan gençlere yönelik eğitim, sosyal faaliyetler ve proje-fon etkinlikleriyle ilgili faaliyetleri kapsama alan “Çalışan Gençlik Komisyonu” nu kurup hayata geçiriyoruz. Isparta’da bu hedef kitlemize ulaşıp gerek esnaf ziyaretleri gerekse sanayide iş yeri ziyaretleri gerçekleştirerek “Genç İHH Çalışan Gençlik Komisyonu”  çalışmalarına davet edeceğiz. Genç İHH Genel Merkez Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanımız Halit DEVELİOĞLU ilimize teşrif edip kendileri ile iş yeri ziyaretleri gerçekleştirdik. Çalışan Gençlik Çalışmaları ile ilgili genç arkadaşlara bilgilendirmeler de bulundu. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
GENÇ İHH’DAN ESNAF
ZİYARETLERİ
Genç İHH Genel Merkez Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanımız Halit DEVELİOĞLU ise; Türkiye’nin 30 ilinde kurulan Çalışan Gençlik Komisyonu Çalışmalarına Isparta’nın da hızlı bir şekilde entegre olması için bugün Isparta Teşkilatımızı ziyaret ediyoruz. Isparta Teşkilatımızın başarılı çalışmalarını Genel Merkez olarak takip ediyoruz. Genç İHH Çalışmalarının Isparta’da gelişmesine katkı ve destek veren İHH İl Başkanımız Osman AKÇİL’e şükranlarımızı sunuyoruz. Genç İHH Çalışmalarının ilimizde gün geçtikçe daha da ilerlemesini ve katlanarak büyümesine vesile olan ,emek ve gayret gösteren Başkanımız Sezgin KEL nezdinde yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çalışan Gençlik Çalışmaları konusunda da açıklamalarda bulunan DEVELİOĞLU;   Lise veya Üniversite çağında olup, çalışan çok sayıda genç bulunmaktadır. Bu gençler ekonomik özgürlük sahibi oldukları için çoğu zaman manevi boşluğa düşmekte ve sonradan pişman olacakları davranışlar sergilemektedir. Bu davranışların alışkanlık haline gelmesi hem kendileri hem aileleri hem de toplum açısından büyük bir kayıp olarak karışımıza çıkmaktadır. Öğrencilik yaşında çalışan gençlerin önemli bir kısmı da yukarıda ifade edilen olumsuz davranışları ve alışkanlıkları yapmasa da sivil toplum çalışmalarında istedikleri değeri, ilgiyi görmedikleri için sosyal çalışmalarında içerisinde bulunmayı tercih etmemektedir. Bu sebeple Genç İHH Çalışan Gençlik Komisyonu çalışan gençlere yönelik eğitim, sosyal faaliyetler ve proje-fon etkinlikleriyle ilgili faaliyetleri planlar ve organize eder.
Çalışan Gençlik Komisyonu Ne Tür Faaliyetler Gerçekleştirir?
KIRAATHANE SOHBETLERİ
Genç İHH Genel Merkez Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanımız Halit DEVELİOĞLU; Günümüzde gençler arasında karşılaşılan en büyük eksikliklerden biri yaptıkları işleri hangi amaç ve gayeye dayanarak yaptıklarının farkında olmamalarıdır. Bu durum yaptıkları işleri gönülsüz yapmalarına sebebiyet vererek ortaya koydukları ürünlerin verimini düşürmekle beraber bulundukları alanda gelişimlerinin önünü de tıkamaktadır. Buradan yola çıkarak Genç İHH Çalışan Gençlik Komisyonu olarak gençlere yaptıkları işin ehemmiyetini fark etmelerini sağlamak ve ne kadar değerli olduklarını hatırlatmak adına çeşitli disiplinlerden değerli insanlarla buluşturarak samimi bir çay muhabbeti eşliğinde mana tohumları ekmeyi amaçladık. 
SABAH NAMAZI BULUŞMALARI
Türkiye’nin çeşitli illerinde gençlerimizle haftada bir olmak üzere bulundukları ilin önde gelen camilerinde sabah namazında buluşarak sabah namazının akabinde kahvaltı ikramı gerçekleştiriyoruz. Bu sayede Allahuteala tarafından rızkın dağıtıldığı o saatlerde hem bedenen ve hemd e ruhen uyanık olmanın ne kadar ehemmiyetli olduğu konusunda farkındalık oluşturmaya amaçlıyoruz.
ÇALIŞAN GENÇLİK SEMİNERİ
İş dünyasında belirli bir başarıya ulaşmış önde gelen şirketlerde yöneticilik yapan büyüklerimizin başarıya giden yolda nasıl bir yol haritası izlediklerini ve onları diğer insanlardan ayıran anahtarları alarak gençlerimizin hem kendilerine hedefler koymak konusunda korkularını aşmalarını sağlamak hem de özgüvenlerini tazelemek adına ayda bir bu buluşmaları düzenlemekteyiz.
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ
MESLEK ZİYARETLERİ
Gönüllülerin ilgi, beceri ve kendi ilindeki alanlara göre kendi sahasında ehil zanaatkârları ziyaret ederek onları farklı meslek alanları hakkında da bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz.
SOSYAL FAALİYETLER
İş dünyasının yorucu koşuşturmasında stres ve baskı altında kalan gönüllülerimize yönelik doğa gezisi, futbol turnuvaları, piknik düzenleyerek zihnen ve bedenen dinlenmelerini sağlıyoruz.
AYLIK BİLİNÇLENDİRİCİ
PANKART ÇALIŞMASI
Çalışan gençliğin içinde bulunduğu alanlarda kısa ve net ifadelerin yer aldığı helal rızık, iş ahlakı, ehliyet ve liyakat kavramları üzerine görseller hazırlayıp Çalışan gençliğin içinde bulunduğu alanlarda (Sanayi Alanları, Çarşılar, Yoğun bir şekilde kullanılan Toplu taşıma istasyonları) afiş çalışması gerçekleştirmekteyiz diyerek Isparta’da bulunan gençleri Genç İHH Çalışan Gençlik Komisyonu Çalışmalarına davet etti.




 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °