Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Köroğlu, Yetiştiricinin Yanında

Başkan Köroğlu, Yetiştiricinin Yanında

ISPARTA 6.09.2019 09:22:00 0
Başkan Köroğlu, 
Yetiştiricinin 
Yanında
Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, yetiştiricileri yalnız bırakmıyor. Başkan Köroğlu, dağlarda koyun ve keçilerini otlatan birlik üyelerini bizzat yerinde ziyaret etti.
 
BAŞKAN KÖROĞLU, KIZILOVA
YAYLASINDAKİ ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ
Söz konusu ziyaretlerde, üreticilerin dertlerini dinlediklerini ve sorunlarının çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Eğirdir ilçemizin Bağacık köyü Kızılova Yaylasındaki üreticilerimizi ziyaret ettik.
“BURADA HER ŞEY
DOĞAL ÜRETİLİYOR”
Bu bölgede 6 bin civarında koyun ve keçi 4 bin civarında yerli kara sığır ırkımız muazzam bir otlak alanları var et var süt var peynir var tereyağı var. Doğal gübremiz var. Kısacası yetiştiricimiz üretiyor. Ama bizden istekleri var. Ulaşım yollarında zorluk var, su ihtiyaçları var, sigorta desteği istiyorlar.
“HAYVANCILIK DESTEKLENİRSE
ET İTHALATINA GEREK KALMAZ”
Biz hepimiz hayvancılık camiası öncelikle idarecilerimiz onlara destek olursak et falan ithal etmeyiz. Her şey var bu memlekette Allah'a şükür. Bütün yetiştirici arkadaşlarıma bereketli bol kazançlar dilerim” dedi.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °