Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Köroğlu’ndan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşı rahatlatan açıklama: Küçükbaş Kurban sayımız yeterli

Başkan Köroğlu’ndan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşı rahatlatan açıklama: Küçükbaş Kurban sayımız yeterli

ISPARTA 8.08.2019 07:50:00 0
Başkan Köroğlu’ndan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşı rahatlatan açıklama:  
Küçükbaş Kurban 
sayımız yeterli
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi küçükbaş hayvanlar için kurbanlık sayıları ve fiyatları ve ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
BAŞKAN KÖROĞLU; “VATANDAŞLARIMIZ
RAHAT OLSUN”
Isparta’da gerek koyun gerek keçi bakımından kurbanlık hayvan konusunda bir sıkıntının olmadığını ve üreticilerin elinde yeterli kurbanlık küçükbaş hayvanın bulunduğunu ifade eden Isparta ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;
“Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar. Küçükbaş hayvanlarda canlı ağırlıklı olarak 16 le 17 lira civarında görülüyor. Kuzu, oğlak veya kurbana ait yaşını doldurmuş hayvanlarda ise canlı ağırlıklı olarak fiyatları 20 ile 22 lira arasında değişiyor. Fiyatlar oldukça makul. Geçmiş yıllarla aynı hemen hemen ve hayvan sayımızda yeterli. Bayrama yakın kurban fiyatlarında herhangi bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Çünkü hayvan sayımız yeterli. Canlı ağırlığın dışında hayvan başına baktığımız zaman bir hayvanın 700 lira ile bin 500 lira arası bir fiyat aralığı var.
“KÜÇÜKBAŞKURBAN FİYATLARI
700 İLA 1500 LİRA ARALIĞINDA”
 Kurbana uygun ama kilosu çok olmayan hayvana baktığımız zaman se 700 ile 800 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar hatta bin 700 liraya kadar devam ediyor. Bu geçen sene de böyleydi bu yılda böyle. Canlı ağırlıkta çok fazla bir farklılık yok.
“ÜRETİCİLERİMİZ
ÇOK DİKKATLİ OLMALI”
Bizdeki hayvan popülasyonu genel anlamda bayrama bir hafta ya da 15 gün kala ve bayram çerisinde oluyor. Burada önemli sorunlardan bir tanesi de kandırılma olayları. Yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz uyarmak istiyoruz, hayvanlarını borca ya da tanımadıkları kişilere kesinlikle vermesinler. Çünkü emeklerinin zayi olmasını istemiyoruz” dedi.
 
 
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °