Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Korkmaz IndustriALL Toplantısında; Isparta’yı temsil etti

Başkan Korkmaz IndustriALL Toplantısında; Isparta’yı temsil etti

ISPARTA 25.06.2019 15:07:00 0
Başkan Korkmaz IndustriALL Toplantısında; 
Isparta’yı
temsil etti
Tes – İş Isparta Şubesi Başkanı ve Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz, IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriAll Avrupa Sendikası’nın Türk Üyeleri ile Ortak Toplantısı’nda Isparta’yı temsil etti.
 
Ankara’da Tes-İş Sendikasının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılışını Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin’in yapmasının ardından IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Valter Sanches ve IndustriAll Avrupa Sendikası Genel Sekreteri Luc Triangle tarafından IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriAll Avrupa Sendikası’nın ikinci kongrelerinden bu yana politika ve faaliyetleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
“VERGİDE DİLİMLERİNDE
ADALETSİZLİK VAR”
Türk üye sendikalar ise Türkiye’deki mevcut durum ve gelişmeler konusunda Avrupa sendikaları bilgilendirdi. Başkan Murat İnanç da burada bir konuşma yaptı. İnanç konuşmasında şunları söyledi; “Vergi dilimlerinde adaletsizlik var. Asgari ücretliler bile şu anda Türkiye’de %15 vergi diliminde  %20 vergi dilimine çıkıyor ve zengin sınıfta yer alıyor. Sendika olarak bu konuya itiraz ediyoruz. İtirazlarımız halen devam ediyor. Cumhurbaşkanına mektup yazdık. Basına açıklamalarda bulunduk.
“KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA
İRADEMİZİ KİMSEYE VERMEDİK”
Kıdem tazminatıyla ilgili hala bir netlik oluşmadı. Bürokratlar tarafından söylenen bizi aldatmaya yönelik bir söz var. Kazanılmış haklar deniyor. Kazanılmış hakkınızı koruyacağız deniyor. Bugün kazanılmış hakkın ne ise yasa çıktığında hakkın o olacaktır. Kıdem tazminatında böyle bir tehlike var. Bütün sendikalar olarak biz kazanılmış hakkımızdan vazgeçmek istemiyoruz. Hükümette bu konuda söz sahibi değildir, biz irademizi hiç kimseye vermedik çünkü hükümet yetkilileri de bu anlamda işverendir. Türkiye’deki gelişmelerin dışarıdan görünmesiyle ilgili konuya da değinmek isterim. Bazı kişilerin OHAL kapsamında içeriye alınıp sonrasında suçsuz bulunup serbest bırakıldığını belirtildi. Burada yargının bağımsız olmadığı için böyle bir karar verdiği yönünde bir algı ortaya çıkıyor. Zamanında bu kararı veren yargıçlar nerede şimdi bunu iyi görmek gerekir” dedi.
Katılımcılar tarafından öneri, görüş ve dileklerin iletilmesinin ardından toplantı son buldu.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °