Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Erdal Koç’tan Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Erdal Koç’tan Kurban Bayramı Mesajı

ISPARTA 11.08.2019 08:10:00 0
Başkan Erdal Koç’tan 
Kurban Bayramı 
Mesajı
Yeniden Refah Partisi Isparta İl Başkanı Erdal Koç, Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Koç mesajında; “Milletçe bir kez daha Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz. Bu günlerde, tüm insanlığın refah içinde yaşaması gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına varıyoruz.
BAŞKAN KOÇ; “DOĞRUNUN YANINDA,
YANLIŞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”
Milletimizin her bir ferdi bu mutlu günler aileler ile birlikte neşe çerisinde geçirebilmeli, ihtiyaçlarını alın terinin karşılığı ile rahatça karşılayabilmeli ve bayramı bayram gibi yaşayabilmelidir. Yenden Refah Parti’miz özlenen bu günlerin bir an önce gerçekleşmesi için daima yapılan her doğru işin yanında olacaktır. Eksik gördüklerimiz tamamlamak ve yanlış yapılanların doğrusunu göstermek üzere sürekli çalışma halindedir.
“YENİDEN YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE
İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir Türkiye yerine Yaşanabilir bir Türkiye’yi kurma azmiyle aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü; Kurban Bayramı günler, Hz. İbrahim’in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe’de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat’ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.
“KURBAN BAYRAMINI
LAYIKIYLA YAŞAYALIM”
Kurban Bayramı günler aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir. Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah’ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.
Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.
“BAYRAM, BİRLİK VE
BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLSUN”
Kurban, Allah’a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur: “Allah’a kurbanlarınızın ne etler ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır…” (Hac, 37) Milletimizin, İslâm coğrafyasının dört bir yanında mağdur ve mazlum olan kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm ümmetin Kurban Bayramı’nı kutluyor, insanlığın izzetine yaraşır bayramlarda buluşmak, bayramları hep birlikte refah içinde yaşamak duasıyla tüm hemşehrilerimize saygılar sunuyorum” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °