Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Başdeğirmen Müjdeyi Verdi; Isparta’da Yeni Bir; Yerleşim Merkezi daha Doğuyor

Başkan Başdeğirmen Müjdeyi Verdi; Isparta’da Yeni Bir; Yerleşim Merkezi daha Doğuyor

ISPARTA 10.08.2020 14:20:00 0
Başkan Başdeğirmen 
Müjdeyi Verdi; 
Isparta’da Yeni Bir; 
Yerleşim 
Merkezi daha 
Doğuyor
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eski Fuar Alanı olarak bilinen Kolçelik Kavşağı’ndan Petek Sanayi girişine kadar olan alanı imara açacaklarını belirterek; “Burası Isparta’nın gülen yüzü olacak” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
O ARAZİNİN NAZIM İMAR PLANI HAZIR
Belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında gündemin altıncı maddesinde bulunan; Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanmasının görüşülmesi konusu ele alındı.  
BAŞDEĞİRMEN; “BURAYI ‘MERKEZ ISPARTA’
PROJESİ İLE İMARA AÇMAK İSTİYORUZ”
Söz konusu gündem maddesini içeren söz konusu arazi hakkında meclise açıklamalarda bulunan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen açıklamasında şunları söyledi; “Kolçelik kavşağının sağ tarafında kalan 120 hektarlık alan ‘Merkez Isparta’ Projesi çatısı altında imara açmayı planlıyoruz. Yeni Belediye hizmet binamız da burada olacak. Bilindiği gibi burada daha önce imar yapılmış. Yani sizlerin de bilginiz dahilinde bir yer. Milli Eğitim burasını  mahkemeye vermiş ve mahkeme imar planını iptal etmiş. Biz de Milli Eğitim Bakanlığından kamulaştırma istenmeden okul alanını tahsis ettik.
“BURASI ISPARTA’NIN
GÜLEN YÜZÜ OLACAK”
Bu arazi eski Fuar Alanı olarak bilinen bir yer. Kolçelik Kavşağı’ndan Petek Sanayi girişine kadar olan bir yer. Burada 10 bin metrekare ve üzeri parseller küçültüldü. Burada 1 kilometre uzunluğunda 120 metre genişliğinde yeşil alan oluşturduk. Tam köşesinde Belediyemize hizmet alanı çıkıyor. İçinde büyük bir caminin de olduğu bir merkez. Burası Isparta’nın gülen yüzü olacak” dedi.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °