Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Başdeğirmen Müjdeyi Verdi Çalışmalar 10 Gün İçinde Tamamlanacak, İşyerleri Sahiplerine; Teslim Edilecek

Başkan Başdeğirmen Müjdeyi Verdi Çalışmalar 10 Gün İçinde Tamamlanacak, İşyerleri Sahiplerine; Teslim Edilecek

ISPARTA 26.09.2022 08:28:00 0
Başkan Başdeğirmen
Müjdeyi Verdi
Çalışmalar 10 Gün İçinde Tamamlanacak, İşyerleri Sahiplerine; 
Teslim 
Edilecek
Isparta Belediyesi tarafından sürdürülen Tarihi Üzüm Pazarının 2.etap restorasyonunda 2. adada bulunan 26 işyeri için çalışmalarda sona gelindi.
 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çalışmaların 10 gün içinde tamamlanıp işyerlerinin sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Isparta'nın kültürel mirası olarak nitelendirilen Tarihi Üzüm Pazarında Isparta Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılıyor. 16’sı tescili 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Pazarının ilk adası olan ve 4’ü tescilli toplam 11 dükkanın bulunduğu bölümdeki restorasyon çalışmaları tamamlandı, sahiplerine teslim edildi.
 
Yeni görünümü ile Isparta'nın kent merkezine renk katan Tarihi Üzüm Pazarında ikinci adada yapılan çalışmalarda ise sona gelindi. 26 işyerinin bulunduğu ikinci adada dükkanların camları, doğrama ve kapıları ile pazar üzerlerindeki çelik çatılar kaldırıldı. 2 bloğun kiremit ahşap çatıları ile çürümüş döşemeleri de sökülürken, sökülen döşemelerin yerine yenileri yapıldı. Ayrıca dükkanların çatıları ve dış cephelerinde sıva söküm işlemleri de gerçekleştirilirken, çatılar ile dış cepheler projeye uygun olarak yeniden restore edildi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarihi Üzüm Pazarı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Başdeğirmen, incelemenin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Başkan Başdeğirmen, "Çalışmalar 10 gün içinde tamamlanacak ve işyerleri sahiplerine teslim edilecek" dedi. 2.etap çalışmalarının 120 gün önce başladığını ve bitmek üzere olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu süreç içerisinde esnafın valilik arkasında yaptıkları işyerlerinde ticaretlerine devam ettiğini belirtti. Başdeğirmen, “Esnafımızı mağdur etmemek için onlara işyerleri yapmıştık. Kuyumculukla uğraşan esnafımıza da güvenliklerine uygun işyerleri yaptık, 24 saat zabıtamız nöbet tuttu. İşyerlerinin güvenliğini sağlayarak ticaretlerini yapmalarını sağladık. Esnafımız restorasyonu biten işyerlerine 10 gün içerisinde taşınmaya başlayacaklar” şeklinde konuştu. Üzüm Pazarının 1561 yılında Kanuni Sultan Süleyman zamanında Mimar Sinan Camiine gelir elde etmek için yapıldığını hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Bu yapılar Firidevs Bey çarşısı ile beraber yapılmış. O dönemden buyana ara ara bakımlar yapılarak ayakta kalması sağlandı. Bizde şimdi tarihi dokularını tam olarak ortaya çıkarabilmek için burada restorasyon çalışması yapıyoruz.
 
Tarihi yapıların üzerinde yapılan farklı işlemlerinde kaldırılarak eski haline getirilmesi için bir çalışma içerisindeyiz. Çalışmalarımız bitme aşamasında, çok da güzel oldu. En kısa zamanda diğer adalara da girerek 2023 yılı mayıs ayına kadar buraları bitirerek tamamen hizmete açmış olacağız. Burası işyeri sahiplerimize ve Isparta’mıza şimdiden hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °