Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Başdeğirmen isyan etti! Daha Neyi Konuşacağız?

Başkan Başdeğirmen isyan etti! Daha Neyi Konuşacağız?

ISPARTA 12.11.2019 07:17:00 0
Başkan Başdeğirmen isyan etti! 
Daha 
Neyi 
Konuşacağız?
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’nin yapımı için TMSF ile imzalanacak protokole itiraz eden İYİ Parti ve MHP’lilere tepki göstererek; “Halâ bu konuda söz alıp konuşmak istiyorsunuz. 20 yıldır sürüncemede kalmış bir sorunun daha neyini konuşacaksınız. Halk bizden icraat bekliyor artık” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Dün saat 14.00’te Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda,  daha önceki aylarda protokol imzalanmasına karar verilen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) ile ilgili hazırlanan protokol tüm detaylarıyla görüşüldü. Ancak, hazırlanan protokole Mecliste İYİ Parti ve MHP grubundan itirazlar geldi ve her iki parti de protokole red oyu verdi. Ancak, ITKM inşaatının sürüncemeden kurtarılarak yapılması konusunda TMSF ile imzalanacak protokolü, MHP ve İYİ Partinin red oylarına karşılık Ak Patinin oyları ile 17’ye 16 kabul edilerek meclisten geçti.
BELEDİYE MECLİSİNDE ITKM TARTIŞMASI
Meclisin dünkü toplantısında ITKM tartışması yaşandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’nin yapımı için TMSF ile imzalanacak protokole itiraz eden İYİ Parti ve MHP’lilere tepki göstererek; “Halâ bu konuda söz alıp konuşmak istiyorsunuz. 20 yıldır sürüncemede kalmış bir sorunun daha neyini konuşacaksınız. Halk bizden icraat bekliyor artık” dedi.
BAŞDEĞİRMEN; “ARTIK YETER, VATANDAŞIN
KONUŞULANLARI DİNLEYECEK HALİ KALMADI”
Konu hakkında söz alıp konuşmak isteyen meclis üyelerinin bu talebi üzerine bir konuşma yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bu konu 20 yıldır Isparta’nın önünde sorun olarak duruyor. Kamuoyu konuya hakim. Artık yeter 20 yıldır bitmeyen konuyu uzatmaya gerek yok. Burada bugün bu iş ya bitecek ya bitecek. Burada oylamayı yapalım kabul görmezse saygı duyarız kabul görürse yarından itibaren gümbür gümbür bu işi yapmaya başlarız. Amacımız bu. Hepimizin amacı buranın yapılması değil mi?” dedi.
“HALÂ DAHA KONUŞMAK İÇİN
TALEPTE BULUNUYORSUNUZ”
İnşaatın bitirilme süresinin Şubat 2009 olmasına rağmen belediye herhangi bir yaptırımda bulunmamış olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen; “Geç de olsa açılan Sözleşmenin fesih davası dikkatlice takip edilmeli. Ancak dava Kadıahmetoğullarının aleyhine sonuçlansa belediye bir hak talep edemeyecekti. Gerçekler ortada, sizi yıllardır dinliyoruz ve halâ daha arkadaşlar konuşmak için talepte bulunuyor. Bu saatten sonra neyi konuşacağız. Artık oylamaya geçiyorum. Bize TMSF'nin sunduğu protokolü kabulü ve bununla alakalı yetkileri anlamında şahsıma verilmesi anlamında oylarınıza sunuyorum" dedi.  
 

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °