Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Başdeğirmen’den üniversite tercihi yapacak öğrencilere davet; Isparta’ya Gelin…

Başkan Başdeğirmen’den üniversite tercihi yapacak öğrencilere davet; Isparta’ya Gelin…

ISPARTA 28.07.2019 12:57:00 0
Başkan Başdeğirmen’den üniversite tercihi yapacak öğrencilere davet; 
Isparta’ya
Gelin…
HABER: Yunus ÖZLER
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın tarihi ve doğa güzellikleriyle donatılmış sakin bir şehir olduğunu belirterek, üniversite tercihi yapacak öğrencileri Isparta’ya davet etti.
 
YSK’TERCİH SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Sınav maratonunun ardından YKS tercih işlemleri 23 Temmuz tarihinde başladı ve devam edyor. 2019 YKS tercih işlemleri 29 Temmuz saat 23.59’da yani yarın sona erecek. Bu doğrultuda, ülke genelinde milyonlarca öğrenci hangi ildeki hangi üniversitede eğitim göreceğinin tercihini yapıyor.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’YI
TERCİH ETMENİN BİRÇOK SEBEBİ VAR”
Belediye olarak öğrencilerin eğitim – öğretim yılı boyunca hayatlarını en iyi bir şekilde yaşamalarını sağlayacak her türlü çalışmayı yapmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, üniversite tercihi yapacak öğrencileri bir eğitim ve öğrenci şehri olan Isparta’ya davet etti.
Isparta’da eğitim düzeyi ve kalitesi yüksek iki üniversitenin yanı sıra şehrin tarihi ve doğa güzellikleriyle donatılmış sakin bir şehir olması nedeniyle öğrencilerin Isparta’yı tercih etmelerinin bir çok sebebinin bulunduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen; “Sevgili gençler sizin de ilk tercihiniz Isparta olsun” dedi.
“ISPARTA, DOĞA, TARİH
VE KÜLTÜR ŞEHRİDİR”
Üniversite öğrencilerinin neden Isparta’yı tercih etmesi gerektiğini sıralayan Başkan Başdeğirmen; “Isparta Gülünden Lavantasına, Tarihi Bedesten Kapalı Çarşısından Davraz Kayak Merkezine, Psidia Antiochiea Antik Kentinden Adada Harabelerine kadar tarihi ve doğal güzellikleriyle bütünleşmiş bir şehir. Isparta, Türkiye’nin en hızlı gelişen şehirleri arasında olduğu gibi hem güvenilir hem de huzur şehri. Isparta, ekonomisiyle, şehirleşmesiyle, ulaşımıyla ülkemizin yaşanılabilir öğrenci şehirlerinin başında geliyor. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Isparta, bir tarih ve kültür şehridir.
“ŞEHRİMİZDEKİ ÜNİVERSİTELER SİZİ
GELECEĞE HAZIRLAYACAK DONANIMA SAHİPTİR”
Şehrimizde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri imkanları son derece geniş ve güçlü akademik kadrolarıyla siz değerli öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak donanıma sahiptir. Üniversite şehri Isparta’mızın sadece öğrenciler tarafından değil, anne-babaların yani öğrenci velilerinin de ilk tercihleri arasındadır” dedi.
“SİZLERİ ISPARTA’DA GÖRMEKTEN
MUTLULUK DUYACAĞIZ”
Öğrencilere ‘Isparta’da görmekten mutlu olacağız’ mesajı veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, üniversite okumak isteyen gençlerin Isparta’yı tercih etmesi halinde kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini sözlerine ekledi. / Yunus ÖZLER

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °