Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Başdeğirmen’den ‘otopark’ çıkışı: Gerekirse Kendimize de Paralı Yaparız

Başkan Başdeğirmen’den ‘otopark’ çıkışı: Gerekirse Kendimize de Paralı Yaparız

ISPARTA 6.09.2019 14:47:00 0
Başkan Başdeğirmen’den ‘otopark’ çıkışı: 
Gerekirse 
Kendimize de
Paralı 
Yaparız
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ücretli hale getirilen cadde ve sokak otoparkları konusunda bir çok kesimin kendilerine ‘bize de ücretsiz olsun’ talebinde bulunduklarını belirterek; “Bu konuda çok titiz davranıyoruz. Belirlenenler dışındakiler ücretli olacak. Gerekirse Belediye Meclisi olarak kendimize de ücretli yaparız” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantıları bugün yapılan son toplantı ile tamamlandı. Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
CADDE VE SOKAK
OTOPARKLARI PARALI OLDU
Gündemin birinci maddesinde yer alan; Yapılan tetkikler ve gözlemler neticesinde, şehir ii cadde ve sokaklarında araç trafiğinin azami derecede yoğunluğunun olduğu, bu yoğunluğu azaltmak ve şehir içi trafiğini rahatlatmak için cadde üzerinde, parkeli alanlarla ayrılmış, otopark hizmeti sunmak amaçlı yerlerle, yeraltı ve yerüstü kapalı otopark ve abonelik otopark ücretleri tarifelerinin belirlenmesinin görüşülmesi konusu ele alındı.
Bu konuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından okundu. Söz konusu rapor hakkında söz alan Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da otoparkları ücretsiz olarak kullanmaları konusunda kendilerinden talepte bulunduklarını belirterek, konuyu Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e aktardılar.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; "HERKES KENDİSİNE ÜCRETSİZ OLSUN İSTİYOR" 
Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen; “Evet bu konuda tüm kesimlerden ‘bize de ücretsiz olsun’ talebi geliyor. Komisyonun belirlediği kişi veya kesimler dışında ücretsizlere ilave etmek yanlış olur. Evet, muhtarlarımız da talep ediyor. Ancak, her gelen talebi ‘tamam olsun’ dersek yani her talep eden kişi veya kuruluşları kabul edersek bunun önünü alamayız.
“OTOPARKLARI GEREKİRSE
KENDİMİZE DE ÜCRETLİ YAPARIZ”
Çünkü burada önemli olan, bir kişiyi veya zümreyi değil, tüm Isparta halkının genelini memnun edebilmektir. Dolayısıyla, artı kişi veya kuruluşlar koymak iyi olmayacaktır. Eğer bu konuda rahatsızlık devam ederse listeden Belediye Meclis üyelerini yani bizi çıkartırız. Otoparkları gerekirse bizde yani Belediye meclisi olarak kendimize de ücretli yaparız. Bu sorun değil” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °