Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Başdeğirmen’den Kırsal Turizm Atağı

Başkan Başdeğirmen’den Kırsal Turizm Atağı

ISPARTA 21.06.2019 11:49:00 0
Başkan Başdeğirmen’den 
Kırsal Turizm Atağı
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Isparta turizmi için dur durak bilmiyor. Isparta ve Güneykent gül festivalleri sonrası Ankara Gül tanıtım günü ve bugün de İstanbul Arkeoloji Müzesinde 5. Dünya Güzel Koku etkinliklerinde Isparta’nın damgasını.
 
Gülhane Parkı Yanında bulunan İstanbul Arkeoloji Müzesi, etkinlikler çerçevesinde Gül yolu, imbikte gül damıtma, içilebilir gül suyu seromonisi, Osmanlı gül şerbeti ikramı ve tüm konukların üzerine yağan gülle, pembeye büründü ve müze buram buram gül koktu.
 
Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül’ün kurduğu Koku Kültürü Derneği ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri iş birliğinde, Koku dünyasının girişimci iş kadınlarından olan Koku Eksperi Fulya Gündoğdu'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Fiolas’ın sponsorluğunda gerçekleşen açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘un eşi Pervin Ersoy ve Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve İstanbul bürokrasisi ve birçok ünlü isim katıldı.
 
Başkan Başdeğirmen açılış konuşmasında Türkiye’nin Gülü Isparta’yı ve gül turizmini anlattı. Başkan; Isparta’nın güle dayalı kırsal turizm anlamında son bir ayda yerli ve yabancı binlerce turist ağırladığını, gül sezonun şu günlerde her ne kadar son demlerini yaşasa da önümüzde ki günlerde lavanta sezonun başlayacağını belirtti. Ayrıca kiraz çiçeği ve zambakla birlikte turizm sezonun daha da uzadığını ve Isparta ekonomisine turizm katkısının ciddi anlamda arttığını söyledi.
 
Konuşmasının sonunda programa katılan herkesi Lavanta günü etkinliklerine davet eden Başdeğirmen Kültür Turizm Bakanlığının desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Açılış konuşmalarından sonra gül yoldan yürüyerek Müzeye geçen heyet belediye ekiplerinin tiyatro anlatımı ile Gülsuyu, gülyağı çıkarımını dinledi. Gül lokumu, içilebilir gül suyu, gül şerbeti ve gül kolonyası ikram edilen konuklar yılın en pembe ve gül kokulu gününü yaşadıklarını belirttiler.
Görünen o ki; Isparta Belediyesinin girişimleri ile Isparta tarımsal ekonomisi kırsal turizm ile layık olduğu değeri kazanacak.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °