Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Başdeğirmen’den Halk Otobüsleri açıklaması: O borcu biz Ödemek Zorunda Kaldık

Başkan Başdeğirmen’den Halk Otobüsleri açıklaması: O borcu biz Ödemek Zorunda Kaldık

ISPARTA 8.10.2019 07:19:00 0
Başkan Başdeğirmen’den Halk Otobüsleri açıklaması: 
O borcu biz 
Ödemek
Zorunda 
Kaldık
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçmiş yönetimin son zamanlarda öğrenci bilet fiyatlarını 1 TL’ye indirmesinin bedelini kendilerinin ödediğini belirterek; “Önceki yönetim seçim öncesi yaptığı bu uygulama ile halk otobüslerine 1 milyon 050 bin TL borçlanmış. Göreve biz geldikten sonra 480 bin TL’sini nakit, 650 bin TL’sini kiradan mahsup ederek borcu biz ödedik” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler ele alınarak tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.
AYDOĞDU; “ÖĞRENCİLER 1,75 TL’LİK
BİLET ÜCRETİNİ FAZLA BULUYOR”
Belediye Meclisinin Ekim ayı birinci toplantısına İYİ Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ahmet Aydoğdu’nun konuşması damgasını vurdu. Zira, o konuşmaya cevap veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, aynı konu ile ilgili olarak önceki dönemde yapılanları bir bir açıkladı. Grup Sözcüsü Ahmet Aydoğdu toplantı sonunda gündem dışı söz alarak halk otobüslerinde öğrencilere otobüs ücretinin 1 TL’den 1.75’e çıkarılmasına öğrenciler tarafından tepki gösterildiğini ve fiyatın indirilip indirilemeyeceğini sordu.
BAŞDEĞİRMEN; “1,050
MİLYONLUK BORCU BİZ ÖDEDİK”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Aydoğdu’nun bu sözleri üzerine geçmiş belediye yönetiminin halk otobüsleri ve bilet fiyatları konusunda yaptıklarını açıkladı. Belediye olarak kendileri göreve geldiğinde geçmiş dönemin yaptığı 1 milyon 050 bin TL7lik borcu ödenek durumunda kaldıklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen; “Evet, biz göreve geldiğimiz zaman öğrenci otobüs ücreti 1 TL idi. Bizden önceki yönetim böyle bir karar almış. Alınan karar gereği 1 TL’lik bedel 1 Temmuz’a kadar bu şekilde alınmış. Dolayısıyla otomatik olarak 1 Temmuz’da öğrenci ücreti eski haline geldi. Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin bizden bir talebi vardı. İnceledik, araştırdık. Önceki belediye yönetimi tarafından öğrenciler için 1 TL bedeli belirlenirken aylık olarak Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne aylık 120 bin TL para verilmesi kararlaştırılmış ve bu para o aylarda mutat olarak ödenmiş. Bizim dönemimizde 4 ay ödendi. Bir de Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Belediyeye ödemesi gereken 620 bin TL kira bedeli varmış. Ondan da vazgeçilmiş. Sonuç olarak Halk Otobüslerine 4 aylık dönemde 1 milyon 050 bin TL ödendi. 1 TL’den devam etse, Halk Otobüslerine her 4 ayda bir 1 milyon TL para ödenecekti. Bu belediyemize bir yüktü. Öğrenci biniş ücreti 1.5 TL iken mazot 4.67 TL imiş. 1 TL’ye düşürüldüğünde 5.74. Burada bir zarar yok mu?
“ÇEVRE İLLERİN EN
UCUZ BİLETİ ISPARTA’DA”
Dolayısıyla biz de belediye yönetimi olarak bir araştırma yaptık. Çevre ilçe ve illerdeki tüm toplu taşıma ücretlerini inceledik ve bu işin 1 TL ile olamayacağına kanaat getirerek Halk Otobüsleriyle yaptığımız görüşme neticesinde böyle bir fiyat güncellemesi kararı aldık. Bu doğrultuda bir öğrenci ayda otobüse 70 TL ödüyor. Bu da öyle büyük bir rakam olmasa gerek.
“BANA BİLET FİYATI YÜKSEK DİYE TEPKİ
GÖSTEREN ÖĞRENCİ 18,5 TL’LİK SİGARA İÇİYOR”
Burada şahit olduğum bir konuyu da dile getirmek istiyorum. Ben zaman zaman çarşıda, pazarda halkın içinde dolaşıyorum. Öyle bir ortamda öğrenciler bana geldiler ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden bahsettiler. Bir ara bu konuda bana tepki gösteren öğrencinin cebindeki sigara paketi gözüme ilişti. Alıp kendisine ‘bu sigaranın paketi kaç lira?’ diye sordum. Sigaranın markasını şimdi burada söylemeyeyim. Ama, en pahalısından. Kendisinin bunun cevabını veremedi ve arkadaşları o sigara paketinin 18,5 TL olduğunu söylediler. Bende bunun üzerine ‘Senin bir aylık ulaşım bedeli bu sigaranın sadece 4 paketine karşılık geliyor’ dedim. Öğrenci sonra özür dileyip ayrıldı.
“ONLARI DA DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”
Evet, Halk Otobüsleri de, Servis Otobüsleri de kendilerine göre bir kuruluş. Fakat bize bağlı çalışıyorlar. Fakat onlar da neticede akaryakıt kullanıyor, lastik eskitiyorlar, şoför çalıştırıyorlar. Bu giderlerini kurtarmaları lazım ki ekmek parası kazanabilsinler. Yani, onların da yaşaması lazım. Onları da düşünmemiz lazım. Evet öğrenci bilet fiyatları konusunda öğrencilerin gösterdiği tepki onların yanlış yönlendirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu konuda aramızı bozmaya çalışan şer güçlere izin verilmemelidir diye düşünüyorum” dedi.

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °