Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Ahmet Tural; İstikrar Kalkanı Paketi Esnafın Yüzünü Güldürdü

Başkan Ahmet Tural; İstikrar Kalkanı Paketi Esnafın Yüzünü Güldürdü

ISPARTA 19.03.2020 12:21:00 0
Başkan Ahmet Tural; 
İstikrar Kalkanı 
Paketi Esnafın 
Yüzünü Güldürdü
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, korona virüs salgını tehdidi karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin esnafın beklentilerini karşılayan düzeyde olduğunu söyledi. Başkan Tural, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümete, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TESKOMB Genel Başkanı Abdülakdir Akgül’e verilen destekten dolayı teşekkür etti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı adıyla, 100 milyar liralık destek açıklaması esnafın yüzünü güldürdü.
CUMHURBAŞKANIMIZA
TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, korona salgını nedeniyle, alınan tedbirler kapsamında işleri durma noktasına gelen esnafın, bu desteklerle rahat bir nefes alacağını söyledi. Verilen destekle esnafın beklentilerinin karşılandığını kaydeden Başkan Tural, “Esnaf  teşkilatlarımızın taleplerini ve beklentilerini içeren rapor Cumhurbaşkanımıza sunuldu ve taleplerimiz kabul gördü. Bu durum esnafımız arasında memnuniyetle karşılanmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize ve TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e ve TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’e Isparta esnafı adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
KEFALET KREDİLERİNDE
3 AY ERTELEME
Birlik Başkanı Ahmet Tural, destek paketi kapsamında esnaf ve sanatkarı ilgilendiren ve devreye sokulacak tedbirleri şöyle sıraladı:
1- Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri 6’şar ay ertelenecek.
2- KOVİD-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan esnaf ve sanatkarların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemeleri asgari 3 ay ötelenecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanacak.
3- Bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın Halkbank aracılığıyla Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredi borçları, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.
4- Vatandaşlarımız için uygun ve avantajlı şartlarda sosyal amaçlı kredi paketleri devreye alınması teşvik edilecek.
5- Virüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlerin etkisiyle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında temerrüde düşen esnaf ve sanatkârlarımızın kredi siciline “mücbir sebep” notu düşülmesi sağlanacak.
6- Stopaj gibi kaynağında yapılan kesintilerin ödemelerini içeren muhtasar beyannamelerin süreleri 3 ay ertelenecek.
7- Asgari ücret desteği devam edecek.
8- Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınacak, bundan faydalanmak için gereken süreçler kolaylaştırılacak ve hızlandırılacak. Böylece faaliyetine ara veren işyerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verilirken, işverenlerin de maliyeti azaltılmış olacak.
DEVLET MİLLET İŞBİRLİĞİYLE
SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
Korona virüs salgınının önlenmesi için alınan her türlü önlemin destekçisi olduklarının bir kez daha altını çizen Başkan Tural “Ülkemiz korona virüsüne en hazırlıklı ülkedir. Hastalığın önlenmesi ve tedavisi için zamanında alınan kararlarlar sevindiricidir. Ülkemizin ve halkımızın sağlığı bakımından alınan tüm kararları esnaf ve sanatkarlar camiası olarak sonuna kadar destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize alınan tedbir ve desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, alınan kararların aziz milletimize, esnaf teşkilatımıza ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum. Millet olma bilincini her daim ortaya koymuş olan esnaf ve sanatkarımıza ilerleyen günlerde ilave ek desteklerin geleceğine de inancımız tamdır. Bir çok badireyi bir çok tehdidi devlet millet işbirliğiyle önleyen ülkemiz, korona virüs tehdidini de aynı bilinç ve duyarlılıkla ortadan kaldıracak, ekonomisi güçlü bölgesinde lider ülke Türkiye hedefinde ilerlemeye devam edecektir” diye konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °