Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Basın çalışanların Ekonomik şartları iyileştirilmelidir

Basın çalışanların Ekonomik şartları iyileştirilmelidir

ISPARTA 24.07.2019 12:02:00 0
Basın çalışanların
Ekonomik şartları 
iyileştirilmelidir
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cesur, mesajında şunlara yer verdi:
“Geçtiğimiz yüzyılın en önemli gelişmelerinden biri, demokrasinin daha kapsamlı bir anlam kazanarak dünya ölçeğinde yaygın ve egemen hâle gelmesidir.
Demokrasi aslında, insanların insana yaraşır bir yaşam sürebilmesinin vazgeçilmez zeminidir.
Demokrasi gelecekte de en önemli rol oynayan aktör olarak dünya gündeminde yer alacaktır.
Bunun için kamuoyunun ülkede ve dünyada olup biten her şeyden zamanında ve doğru bir şekilde haberdar olabilmesi, her türlü fikrin serbestçe ve açıkça tartışılabilmesi ve her türlü toplumsal tasarrufta etkin olabilmesi gerekir.
Kamuoyunun böyle etkin bir hâle gelebilmesinin en önemli aracı kuşkusuz özgür ve gelişmiş basındır.
Bugün Türkiye'de üzülerek ifade edeyim ki; her türlü fikir, kamuoyu huzurunda, her türlü yayın organında tartışılabilmekte diyemiyoruz.
Basın çalışanlarının, üstlendikleri ve başarıyla yerine getirdikleri bu önemli göreve yaraşır bir hayat standardına, ekonomik ve sosyal koşullara sahip olduğunu söylemek de mümkün görünmemektedir. Bu konudaki yasal düzenlemeler eksiksiz bir şekilde bir an önce tamamlanmalı ve hayata geçirilmelidir.
Türk demokrasisi gelişmeye devam edecektir. Bundan şüphe duyulmamalıdır. Demokrasimiz ve özgür basınımız, en büyük zenginliğimiz olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm zorluklara rağmen fedakarlıkla gece, gündüz demeden çalışan tüm basın emekçilerinin “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyor, en iyi dileklerimi ve sevgilerimi yolluyorum” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °