Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bakanlık araziyi kime tahsis edecek?

Bakanlık araziyi kime tahsis edecek?

ISPARTA 23.02.2019 06:22:00 0
Bakanlık araziyi kime tahsis edecek?
Isparta Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasının ardından yıkılan eski devlet hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazisinin akıbeti henüz belli olmadı. Belediye Başkanı Günaydın, alanı altını müze, üstünü yeşil alan yapmak için talep ederken, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de bazı akademik birimlerin buraya taşınması amacıyla resmi girişimlerde bulunduklarını bildirdi. 
Isparta Şehir Hastanesi’nin 2 yıl önce açılmasıyla boşalan eski Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin arazisine ne yapılacağı konusu halen netleşmedi. Daha önce bu araziye hastane kurmak için Sağlık Bakanlığı’ndan talepte bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, önceki gün FOX TV’nin canlı yayınında yetkililere seslenerek, araziyi tekrar talep etti. Günaydın, arazinin altını müze, üstünü ise yeşil alan olarak projelendireceklerini söyledi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de daha önce düzenlediği basın toplantısında bazı akademik birimleri bu alanlara taşımak istediklerini belirterek, 2 alanın da ISUBÜ’ye tahsisi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne resmi başvuru yaptıklarını söylemişti.
CANLI YAYINDA TALEP ETTİ
Başkan Günaydın programda eski devlet hastanesinin yerinin Isparta Belediyesi’ne tahsis edilmesi için FOX TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programında yetkililere seslendi. Günaydın, “ Eski devlet hastanemiz yıkıldı. Burası güzel bir yer. Önce konut gibi başkan şeyler düşündüler. Bana göre çok yanlış. Oraya yeşil alan yapılması lazım, yer altı müzeler kurmak lazım. Ayrıca orayı turizme açmak lazım. Burası devletimizin arazisi. Buradan teklif ediyorum. Burayı Isparta Belediyesi’ne teslim edin. Burayı versinler bize yeşil alanlar yapayım, yeraltı müzesi yapayım, satış yerleri yapayım” dedi.
ISUBÜ, ARAZİLER İÇİN RESMİ GİRİŞİMDE BULUNDU
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de daha önce düzenlediği basın toplantısında eski devlet hastanesi arazisine talip olduklarını duyurmuştu. Prof. Diler, “Orayla ilgili 2 parsel talebimizi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ilettik. Sayın valimiz ve sayın vekillerimize konuyu ilettik. Sayın valimiz olayın yakından takipçisi. En kısa zamanda eski devlet hastanesi ile doğum hastanesinin yerini istiyoruz. Ama orası bir birimimize kampüs olabilir. Halkımızın beklentileri doğrultusunda o alanı eski canlılığına getirmek istiyoruz. Orası Isparta Meslek Yüksekokulu ile Teknik Bilimler MYO’muza anca yeter, esnafa da rahat rahat canlılık çıkar” demişti.
ESNAF SÜRECİN HIZLANDIRILMASINI BEKLİYOR
Öte yandan Hastane Caddesi esnafı umutla bu alanların değerlendirilmesini bekliyor. Cadde üzerindeki birçok esnaf hastanelerin taşınmasıyla kapısına kilit vururken, kalanlar da bu alanların bir an önce ekonomiye kazandırılmasını talep ediyor.

Anahtar Kelimeler: edecek tahsis kime araziyi bakanlık
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °