Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bağımlı Olma ÖZGÜR Ol

Bağımlı Olma ÖZGÜR Ol

ISPARTA 6.07.2020 15:20:00 0
Bağımlı 
Olma
ÖZGÜR 
Ol
Isparta İyilikte Yarışanlar Derneği Başkanı Ramazan Toker, madde bağımlılığından internet bağımlılığına kadar bu illetin başta çocuklarımız olmak üzere toplumun tüm kesimlerini sardığını belirterek; “Bu bağımlılıktan kurtulmak için el birliği ile mücadele etmeliyiz” dedi.  
 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Isparta İyilikte Yarışanlar Derneği Başkanı Ramazan Toker, açıklamasında; “Bütün dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını, ileriye sürülen bütün iddiaların ve komplo teorileri arasında etkisini göstermeye devam ediyor. Ortaya çıkışı her ne sebeple olursa olsun bu virüs, müstağnileşen insanoğluna haddini bildiriyor gibi. Dünyanın sözde egemen güçlerinin ve kendilerini ilahlaştıran sefil zihniyetin mikroskobik bir canlıya karşı bile ne kadar aciz ve zavallı olduğunu bütün insanlığa göstermektedir.
 
Rabbimizden bize bir uyarı niteliğinde olan bu salgın döneminde, içimize yönelerek kendimizi sorgulamalı, bize bahşedilen bu hayatı nasıl geçirdiğimizi düşünmeli, her an burnumuzun ucunda olan ölümü daha çok hatırlayarak ahiret azığımızı artırmalıyız. Çünkü İslam âlemi olarak, başımıza gelen her musibeti bir imtihan olarak düşünüp bu imtihan dönemini Rabbimize yakınlaşmaya vesile kılmalıyız.
 
Bu durum uzun bir süre daha gündemimizi meşgul edeceğe benziyor. Bizler bu gündemle meşgul olurken sessiz sedasız çevremizi, geleceğimiz olan geçlerimizi hatta çocuklarımızı avucunun içine alan başka bir salgın yayılmaya devam ediyor: 
 
Bağımlılık İlkokul seviyesine kadar inmiş olan bağımlılık sinsi düşmanına karşı çocuklarımız/nesillerimiz hatta tüm toplum savunmasızdır.  Bir türlü kontrol altına alınamayan bağımlılığa karşı, tez elden daha ciddi önlemlerin alınması gerekmektedir. Yoksa toplumun geleceğini inşa edecek olan genç nesilleri hem ahlaken hem de ruhen kaybederiz. Bu illete bulaşan gençlerin çoğunluğu işsiz, aile şefkatinden yoksun, geleceğe umutla bakamayan, süreli depresif bir ruh halinde olan gençlerden oluşmaktadır.
 
Ticareti yapılan, alınıp satılan sadece uyuşturucu madde değil, çocuklarımızın, gençlerimizin hayatı ve geleceğidir. Bize düşen öncelikle internet bağımlılığı için ailecek yapılabilecekler konusunda uzmanlardan sağlıklı bilgi ve uygulamaları almak, madde bağımlılığı için ise Isparta’nın her mahallesine, her sokağına ulaşarak, halkımızla ve gençlerimizle birlikte gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı, evlatlarımızı ve kardeşlerimizi tehdit eden, onların bedenlerini ve hayatlarını zehirleyenlere, büyük bir kararlılıkla karşı çıkmamız ve bu bataklığı kurutmak için elbirliği ile mücadele etmemizdir. Ayrıca bu konuda daha kapsayıcı ve yönlendirici çalışmalarla hükümet yetkililerine de düşmektedir” dedi.

Anahtar Kelimeler: bağımlıolmaözg?rol
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °