Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aybatılı aday olacak mı?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı'nın 2015'deki çarpıcı açıklamaları Belediye seçimlerine 17 ay kala gündeme geldi. Açıklamalar, Aybatılı'nın Mart-2019'da yapılacak seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığ?

ISPARTA 23.10.2017 09:04:00 0
Aybatılı aday olacak mı?
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, 3 yıl önceki açıklamalarının hatırlatılması üzerine "ne dediysek o. Zamanı gelince değerlendireceğiz. Halkımız isterse görevden kaçmayız. Benden daha iyi yapabileceğine inandığım birisi olursa o arkadaşımızı destekleriz" dedi.
 
 
                Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı'nın 2015'de 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmemesi üzerine yaptığı açıklamalar yerel seçimlere 17 ay kala gündeme geldi. Isparta'nın en etkili haber sitelerinden Haber32, Aybatılı'nın 3 yıl önce yaptığı açıklamaların görüntüsünü yayınladı. Aybatılı'nın 2019 yerel seçimlerine yönelik o gün yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. İŞTE AYBATILI'NIN 2019 SEÇİMLERİNE İLİŞKİN
3 YIL ÖNCESİNDEN YAPTIĞI AÇIKLAMALARI
ISPARTA BÜYÜDÜ İSE
BEN ADAY OLMAYAYIM              
                "Her seçimde Aybatılı neden aday oluyor? Isparta'da her dönem aday olamamın nedeni şu. Ben Belediye Başkanlığını bırakalı 15 sene oldu. 15 senedir Isparta'da eğer bir değişim olduysa, Isparta büyüdüyse, Isparta ilerlediyse, Isparta'nın yolları açıldı ise. Bunlara rağmen ben aday oluyorsam. Vatandaş 'neden aday oluyorsun' demekte haklı olur. Siyasette idareci kolay yetişmiyor. Benim 1999'da söylediğim cümleyi Sayın Tayyip Erdoğan yeni söylüyor. 1999'daki kayıtlarınızı açın bakın. 'Ben çıraktım, kalfaydım şimdi usta oldum' dedim. Evet usta oldum. Usta kolay yetişmiyor. Ben yetiştim.
BU MEMLEKETİ BÜYÜTECEĞİM
                Benim birikimim var, eserlerim var, hizmetlerim var. Herkeste de hemen hemen hakkım var. Ya kendisinden ya kızından, ya oğlundan, ya babasından... Hem meslek hayatımdaki idarecilikte hem de belediye başkanlığı dönemimde kimseyi geri çevirmedim. Yürüdüğünüz yollarda, kaldırımlarda, içtiğiniz suda benim hizmetim vardır. Hepsini getirdim Isparta'ya koydum. Benden sonra rutuşlama oldu. Ben iddialıyım, inatçıyım. Bu memleketi büyüteceğim. Bu memleketin hakkettiği hizmetleri getireceğim. Bu dönem bu partiden milletvekili olmadıysam 4 sene sonra belediye başkanlığı seçimi var. Belediye başkan adayı olacağım. Ama AK Parti'den olmayacağım. AK Parti'den üyelik kaydımı sildiriyorum ve istifa ediyorum.
GEREKİRSE BAĞIMSIZ BELEDİYE
BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM
                Bundan sonraki siyasi hayatımı diğer siyasi partilerde devam ettireceğim. Açık ve net söylüyorum. Allah'a sağlık ve huzur verirse, sağ da olursam 4 sene sonra belediye başkanlığına aday olacağım. Yapamadığım hizmetleri yapacağım. Hiç olmazsa bağımsızlıktan olurum bu hizmetleri yine getirirm. Çünkü ben belediye başkanlığında 1 yıl iktidarda kaldık, 4 ylıl muhalafette çalıştık. Bütün projelerimizi muhalefette iken çıkardık. Benim iktidara ihtiyacım yok. Bugün Isparta Belediyesi ayakta. 2-3 dönemdir muhalefette gidiyor. Öyle de götürüyorlar, böyle de götürüyorlar.
MUHALEFETTE İKEN BUGÜNKÜ
HİZMETİ 10'A KATLARIM
                Ben muhalefette iken bugünkü yapılanları 10'a katlarım. 4 yıl sonra bir tek şartla aday olmam. Benden daha iyi yapabilecek aday çıkarsa, belediye başkanı olarak ortaya konursa, ben de inanırsam o çıkan arkadaşa destek olurum. Ama onu görmezsem belediyeye aday olacağım. Ve bu belediyeyi devralacağım. Isparta'nın hakettiği hizmetleri hep birlikte getireceğiz. 1 dönem yapacağız sonra da cübilemizi yapacağız."
Aday olmamak için
tek şartım var
                Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, 3 yıl önce yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Akdeniz'e şöyle konuştu:
                "Ne dediysek o. 2015 yılında kamuoyu önünde söylediğim sözler bugün için de geçirlidir. Zamanı geldiğinde hep birlikte değerlendireceğiz. Isparta halkımızın bu yönde bir talebi olursa görevden kaçmak bize yakışmaz. O zaman da söyledim. Tek şartla aday olmam. Benden daha iyi yapabilecek aday çıkarsa, belediye başkanı olarak ortaya konursa, ben de inanırsam o çıkan arkadaşa destek olurum. Ama onu görmezsem belediyeye aday olacağım. Ve bu belediyeyi devralacağım."
kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °